اختلال در خواندن (بیان شفاهی ، بیانی)

اختلال;خواندن;بیان شفاهی;بیانی;مقاله;پژوهش;تحقیق;پروژه;دانلود مقاله;دانلود پژوهش;دانلود تحقیق;دانلود پروژه;مقاله اختلال در خواندن;پژوهش اختلال در خواندن;تحقیق اختلال در خواندن;پروژه اختلال در خواندن

اختلال در خواندن (بیان شفاهی/ بیانی)

خواندن
كودكان معمولاً خواندن را در كلاس اول و گاهی زودتر آغاز می كنند و در تمام طول دوران تحصیلشان این وابستگی به خواندن ادامه پیدا می كند. تحقیقی كه توسط كرك و الكنیز در 1975 انجام شد نشان داد كه 60 تا 70 درصد كودكانی كه در این برنامه ها ثبت نام كرده اند، دارای مشكل ناتوانی خواندن بوده اند.
انواع آموزش خواندن
1- خواندن تحولی: شامل نظامهایی از آموزش خواندن است كه یك زنجیره تحولی ورود به تكامل از مهارتهای خواندن را در یك برنامه گروهی فراهم می آورند. این نظامها معمولاً از كودكان انتظار دارند با سرعت و در مراحل خاصی خواندن را یاد بگیرند.
2- خواندن اصلاحی: به روش هایی اطلاق می شود كه برای اصلاح عادات بد و غلط خواندن یا پر كردن شكافهایی كه در معلومات كسب شده در طول دوره های برنامه خواندن تحولی برای كودكان پیش آمده، به كار می روند. ممكن است كودك در مورد مهارت های بازشناسی نكات، درك، فهم معانی، آواها، سریعتر خواندن و یا در مورد سایر زمینه های تعبیر و تغییر نوشته ها به كمك احتیاج داشته باشد. كه با استفاده از آموزش تكلیف یعنی آموزش مستقیم یا اصلاح غلط های خواندن به صورتی كه كودك بتواند پس از آن با سرعت و نرخ نسبتاً بهنجاری پیشرفت كند.
3- خواندن ترمیمی: گاهی اوقات این كودكان را با عنوان خوانش پریش می نامند. آنها احتمالاً دارای نوعی ناتوانی یادگیری تحولی (توجه، حافظه، ادراك، تفكر یا اختلال زبان) هستند.
اكثریت قریب به اتفاق كودكانیكه كلاس اول را شروع می كنند احتمالاً 85 تا 90 درصد آنها با استفاده از برنامه های خواندن تحولی در خواندن پیشرفت می كنند، از میان 10 تا 15 درصد بقیه كه مشكلاتی در پیشرفت بهنجاری خواندن دارند، بیشترین تعداد می توانند از طریق روشهای خواندن اصلاحی و یا استفاده از روش های آموزش تكلیف و آموزش مستقیم پیشرفت كنند. 1- یا حداكثر 2 درصد دچار ناتوانی یادگیری تحولی درونی هستند.
بعضی از كودكان هنگام خواندن، خطاهای زیر را مرتكب می شوند.
1) حذف ها: مثلاً من علی را دیدم (خواندن می شود ) من علی دیدم
2) افزایش ها: مثلاً مرد یك خرس چاق بزرگ دید در حالیكه چاق بزرگ وجود نداشته است.
3) جانشین سازی ها: جمله «سالی یك پیشی خوب است» می تواند به این صورت خوانده شود: «سالی یك پیشی خوب دارد»
4) تكرارها: جمله رنگ آبی آن اتومبلی را ببین (خوانده می شود ) رنگ آبی آن روی كلمه اتومبیل متوقف شود و تكرار می كند … رنگ آبی آن … رنگ آبی آن …
5) حذف یا اضافه حروف: كودك بعضی صداها را حذف كرده یا بعضی حروف را به كلمه ای كه می خواند اضافه می كند.
6) خطاهای وارونه سازی: كودك می تواند كلمه «داس» را «ساد» و یا كلمه «با» را «آب» بخواند.
7) خواندن سریع و بی دقت: بعضی كودكان كه برای خواندن مطالب عجله می كنند، خطاهای بسیاری مرتكب می شوند و بویژه بسیاری از لغاتی كه نمی توانند بخوانند را جا می اندازند.
8) خواندن كند و لغت به لغت: بعضی كودكان به كندی و لغت به لغت می خوانند علت تشكیل این عادت می تواند تمركز بیش از حدودی رمزگردانی لغات باشد.
9) فقدان درك مطلب: بعضی كودكان لغات را رمزگردانی می كنند ولی توجه اندكی به معنای متن قرائت شده دارند.

دانلود اختلال در خواندن (بیان شفاهی ، بیانی)

لینک دانلود و توضیحات فایل”اختلال در خواندن (بیان شفاهی ، بیانی)”