پاورپوینت کاشت، داشت و برداشت سیب زمینی
زراعت سیب زمینی;کاشت;داشت و برداشت سیب زمینی;روش کاشت;اصلاح و بذرگیری سیب زمینی;سیب زمینی;اصلاح و بذرگیری سیب زمینی;Potato;خصوصیات گیاهی سیب زمینی;برداشت وانبار كردن سیب زمینی;انواع انبارهای نگهداری سیب زمینی
این پاورپوینت در مورد کاشت،داشت و برداشت سیب زمینی در 142 اسلاید کامل با افکت مناسب و شامل: کاشت،داشت و برداشت سیب زمینی،روش کاشت،اصلاح و بذرگیری سیب زمینی،سیب زمینی،اصلاح و بذرگیری سیب زمینی،Potato،خصوصیات گیاهی سیب زمینی،برداشت وانبار كردن سیب زمینی ،انواع انبارهای نگهداری سیب زمینی، و…ومنابع می باشد
قسمتی از متن:
سیب زمینی گیاهی است یکساله از خانواده یSolanaceaeو نام علمی آنSolanumtuberosumاست که برای استفاده از غده ی زیر زمینی آن کشت می شود. سیب زمینی گیاهی است سرمادوست و از نظر گلدهی روزبلند و طول دوره ی رشد آن 3-6 ماه می باشد.
گیاهشناسی
▪
ریشه
گیاهان حاصل از بذر حقیقی، ریشه اصلی ظریفی تولیدمی کنند که بعداً بصورت افشان در می آید. گیاهانی که از غده های بذری بوجود میآیند سیستمی از ریشه های جانبی افشان دارند که معمولاً بصورت گروه های سه تایی برروی گره های ساقه زیرزمینی بوجود می آیند. ریشه های جانبی در نواحی پریسیکل ریشه ها و در مریستم های ساقه های زیر زمینی، نزدیک به صفحه گرهی، پدید می آیند. تقسیم سلولی در پریسیکل باعث ایجاد پریموردیوم ریشه می شود که با فشارمکانیکی یا احتمالاً با فعالیت آنزیمی مسیر خود را از طریق کورتکس طی می کند. محلخروج ریشه ها اساساً زخمهای بازهستند و محلهای آلودگی را برای عوامل بیماریزافراهم می کنند. در سیب زمینی ریشه می تواند تا عمق۶۰سانتیمتری توسعه پیدا کند.
غده
غده بخشی توسعه یافته و متورم از ساقه زیر زمینی است که استولون(۲)یا ریزوم(۳)نامیده می شود. رشد غده حدوداً۳۰تا۶۰روز پس ازکاشت در پائین ترین گره
استولون های رویده شده، درست پس از قلاب انتهایی استولونهای منفرد، آغاز می شود. تاریکی، دمای مساعد و رطوبت کافی غده دهی را تحریک میکند. غده دهی در پاسخ به کوتاه شدن طول روز و دمای پائین شب آغاز می گردد. زمانیکه غده ها شکل می گیرند مواد (کینین ها) سریعتر تولید می شوند.از دیگر فاکتور های غده دهی تمرکز نشاسته بحرانی است که بوسیله استولون تشخیص دادهمیشود. در کل، رشد و گسترش غده به وجود شاخ و برگ کافی برای تولید مواد لازم،آبیاری مناسب و مواد معدنی وابسته است.
چنانچه شروع غده دهی پیش از بوجود آمدن برگهای کافی اتفاق بیافتد غده های کوچکتری بوجود خواهند آمد. به محض آنکه شکل گیریغده آغاز شود رشد ارگانهای دیگر کند می شود و غده ها به مریستم های غالب و سینکهایی برای جذب مواد آلی تبدیل می شوند. وجود اسید جیبرلیک (GA) رشد غده را پس از آغاز به دلیل جلوگیری از تجمع نشاسته متوقف می کند.عوامل کند کننده رشد گیاه می توانند شکل گیری غده را تسریع بخشند و نیز تولید یافعالیت اسید جیبرلیک را متوقف کنند. غده دهی می تواند بوسیله آبیاری زود هنگام یااستفاده از کود های نیتروژن دار به تأخیر بیافتد اما میزان کلی رشد و مدت آن راافزایش می دهد زیرا اندازه قسمت هوایی گیاه و پایداری آن را افزایش می دهد.معمولاً غده هایی که بوسیله کوتاهترین استولون ها تولید می شود بیشترین وزن رادارا هستند.
گیاه ممکن است در ابتدا۲۰تا۳۰غده کوچک تولیدکند، اما تنها۵تا۱۵غده به مرحله بلوغ کامل می رسند، چرا که گیاهان در حال رشداز مواد ذخیره شده در این غده ها استفاده می کنند. تعداد غده هایی که به مرحلهبلوغ می رسند به رطوبت و مواد غذایی موجود در خاک بستگی دارد. وقتی انتهای استولون بصورت غده شروع به تورم میکند، پوست (پریدرم) توسعه می یابد. لایه سلولی که مستقیماً زیر اپیدرم است به کامبیوم چوب پنبه ساز تغییرپیدا می کند. در قسمت خارجی، کامبیوم چوب پنبه سازتولید سلولهای چوب پنبه ای میکند. پریدرم یک غده بالغ از۵تا۱۵لایه سلولی تشکیل شده است. کامبیوم چوب پنبه ساز و سلولهای
چوب پنبه ای روی یکدیگر پریدرم نامیده می شوند. هرگاه لایه پریدرم حاوی رنگیزه های قرمز باشد سیب زمینی قرمز رنگ خواهدبود. در زمان بلوغ، کامبیوم چوب پنبه ساز فعالیت خود را متوقف ساخته، دیواره های سلولی آن و پوست غده ضخیم تر می شوند.
بخش های مختلفی در غده وجود دارد شامل، لایه چوب پنبه ای بیرونی (پریدرم)،پارانشیم ذخیره کننده درونی، پارانشیم ذخیره کننده بیرونی و حلقه آوندی. همه بافت ها به تک تک چشم ها متصل هستند. فاصله بین پوست و حلقه آوندی حدوداً نیم سانتی متر است، ولی پوست و حلقه آوندی در محل چشمها و در محل اتصال استولون کم و بیش در تماس نزدیک هستند. در واکنش به زخم شدن غده، بافتی چوب پنبه ای بانام سوبرین در مدت یک روز شکل می گیرد. بر
لینک دانلود و توضیحات فایل”پاورپوینت کاشت، داشت و برداشت سیب زمینی”