پاورپوینت آنتروتوكسمی یا روده سرخی
دانلود پاورپوینت آنتروتوكسمی یا روده سرخی;بررسی آنتروتوكسمی یا روده سرخی;پاورپوینت جامع و کامل آنتروتوكسمی یا روده سرخی;کاملترین پاورپوینت آنتروتوكسمی یا روده سرخی;پکیج پاورپوینت آنتروتوكسمی یا روده سرخی;مقاله آنتروتوكسمی یا روده سرخی;تحقیق آنتروتوكسمی یا روده سرخی
نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 9 صفحه
آنتروتوكسمی آنترو توكسمی یا روده سرخی نام های دیگر: پرخوری و یا قلوه نرمی
باكتری عامل این بیماری به صورت طبیعی در داخل دستگاه گوارش گوسفندها و بزهای سالم وجود دارد و در صورت فراهم شدن شرایط با تغییر ناگهانی جیره و یا پرخوری به علت تغییر در فلور شکمبه به سرعت تکثیر یافته و مقادیر زیادی توکسین تولید میکند. این توکسین باعث التهاب روده، افزایش نفوذپذیری دیواره عروق و به دنبال آن جذب سموم به خون میشود.
حیوانات جوان حساسترند. میزان بالای مرگ و میر و ناگهانی این بیماری متعلق به بره ها و بزغالههاست.
البته حیوانات بالغ نیز در برابر آنتروتوکسمی حساس بوده و در برابر مقادیر مزمن این سموم ایمن میشوند.
عوامل موثر در بروز آنتروتوکسمی – مصرف بیش از حد شیر و یا غذای دانه ای (غلات) توسط بره ها و بزغاله ها.
– در دوران نقاهت بیماری و یا استرس.
– به دنبال ابتلای شدید به انگلهای دستگاه گوارش از قبیل نماتودها و کوکسیدیا.
– تغذیه با جیره غذایی سرشار از غلات و ماده خشک کم (یونجه یا علف سبز).
– هنگام بروز شرایط یا بیماری که منجر به کاهش حرکات دستگاه گوارش شود.
علائم بیماری – در دامهای جوان شکل فوق حاد بیماری شایع است که مشخصه آن مرگ ناگهانی 12 ساعت پس از بروز اولین علائم می باشد.
– مرگ ناگهانی دقایقی پس از اینکه بره و یا بزغاله علائم سیستم اختلالات سیستم عصبی مرکزی را از خود نشان دادحادث می شود. این علائم شامل هیجان و تشنج است.
از دست دادن اشتها
– درد ناحیه شکمی که بواسطه لگد زدن به شکم و قوس کردن ناحیه کمر مشخص می شود.
– اسهال شدید (اسهال آبکی با و یا بدون خون) اسهال موکوئیدی
زمین گیری و ترشح زیاد بزاق و تشنح برخی از علائم مهم این بیماری هستند.
گردش توکسین همراه با جریان خون باعث انباشتگی و پرخونی شکمبه و شیردان، التهاب ریهها و پرخونی و تغییرات دژنراتیو کلیهها شده و به دنبال آن قلوه نرمی اتفاق میافتد.
ضایعات مغزی و فساد سریع لاشه از جمله علائم کالبدگشایی این بیماری است. پیشگیری و كنترل 1. جلوگیری از پرخوری بخصوص در اوایل فصل بهار و پائیز
2. تغییر مرتع دام ها
3. تنظیم جیره غذایی
4. دفن لاشه دام های تلف شده به منظور جلوگیری از انتشار عامل بیماری و آلودگی مرتع .
5. واكسیناسیون: در مناطقی كه بیماری بومی می باشد، واكسیناسیون به موقع مادرها باید صورت گیرد.
واكسیناسیون واكسن به میزان 2 سی سی برای بره ها و 3 سی سی برای گوسفندان بالغ به صورت زیر جلدی در پشت كتف تزریق می شود. واكسن در ویالهای 250 میلی لیتری عرضه شده و باید در دمای 4+ الی 8+ درجه سانتی گراد نگهداری شود.
واكسیناسیون واكسیناسیون در میش ها به فاصله 2 تا 5 هفته انجام داده كه دومی دو هفته پیش از بره زایی انجام می گیرد و در اینصورت بره ها تا 6 هفته ایمن می باشند.
چنانچه میش ها در هنگام فصول بهار و پائیز واكسن دریافت كرده باشند، واكسیناسیون در میش های آبستن فقط در دو هفته قبل از زایش صورت میگیرد.
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.
لینک دانلود و توضیحات فایل”پاورپوینت آنتروتوكسمی یا روده سرخی”