دانلود شایسه سالاری

دانلود شایسه سالاری;تحقیق شایسه سالاری;مقاله شایسه سالاری;شایسه سالاری

فرمت فایل : ورد

قسمتی از محتوی فایل

تعداد صفحات : 12 صفحه

مروری بر مفاهیم شایسه سالاری مقدمه: شایسه سالاری (meritocracy) از موضوعات مدیریت منابع انسانی است كه در سطوح مختلف سازمان ها مطرح می شود.
شایسته سالاری برروی انتخاب افراد برای انجام وظایف خاص تأثیر می گذارد.
بر همین مبنا انتخاب افراد مذكور باید بر مبنای ویژگی های عینی نظیر هوش، دانش، تجربه مهارت، استعداد و توانایی و تلاش آنها انجام شود.
شتعیسته سالاری در همه جوامع و یا سازمانها می تواند مطرح شود.
به عنوان مثال در یك دانشگاه، در انتخاب و استخدام اساتید این موضوع صدق می كند.
همچنین در همین مثال، شایسته یالاری در آموزش دانشجویان ارزیابی تحصیلی آنان نیز مصداق دارد.
كمسئله اعطای وام و بورس تحصیلی به دانشجویان نیز از این قبیل می باشد.
پایه و اساس شایسته سالاری آن است كه نخبه بودن یا شایستگی (MERIT) را می توان به صورت استاندارد و به وسیله پارامترهایی قابل سنجش و دقیق اندازه گیری نمود.
ضرورت های شایسته سالاری نبود شایسته سالاری در جامعه، استعدادهای بالقوه و به تبع آن كاهش كارایی در بخش های مختلف را به دنبال دارد.
شایسته سالاری به حذف ارفاد ماكارآمد در راستای رضایت مشتریان منجر شده و نبود شایسته سالاری میتواند به حذف یا فرار شایستگان و نارضایتی مشتریان منجر شود.
بدیهی است، كه موضوع شایسته سالاری برای مشاغل حساس، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
تعریف شایسته سالاری: تعاریف مختلفی برای شایسته سالاری وجود دارد كه برخی از این تعاریف برای روشن شدن مفهوم شایسته سالاری، ذكر می شود.
– شایسته سالاری یك فلسفه و نگرش مدیریتی است كه در آن منابع انسانی با توجه به تلاش (EFFORT) و توانایی داتی آنها در جای خود قرار گرفته و توسعه می یابند.
بنابراین شایستگی را میتوان معادل بهره هوشی (IQ=INTELLIGENEE QUOTIENT) و تلاش یك فرد در نظر گرفت: EFFORT+IQ=MERIT – شایسته سالاری عبارتست از برطرف كردن موانع پیشرفت افراد زیرك و سخت كوش، زیرا لزوماً رقابت بین افراد از یك نقطه شروع نمی شود.
– شایسته سالاری از روش های تعدذیل و حذف بی عدالتی نیست و منشأ آن تأثیر منفی ذاحساس بی عدالتی و اجحاف بر انگیزه كاركنان است.
زیرا یك سیستم كارامد باید فرصتهای مساوی برای همه ایجاد كند.
– شایسته سالاری به معنی اعطا مقام، ارتقا و پاداش بر مبنای معیارهای عینی و نه معیارهالی سلیقه یا و ذهنی است.
شایسته سالاری از روش هیا سیاسی برای جلوگیری از فرار مغزها (BRAIN DRAIN) است و انتخاب افراد بر اساس شایستگی تعریف می شود.
تشخیص شایسته سالاری در یك بررسی مقدماتی با توجه به سه شاخص: كارایی، كیفیت، و رقابت می توان، بود یا نبود شایسته سالاری را در یك سازمان یا جامعه بررسی نمود.
كارایی و كیفیت پایین می تواند نشان دهنده اداره یك سازمان به وسیله ارفاد ناشایست باشد.
نبود انگیزه رقابت می تواند نشان دهنده بی ارزش بودن پیروزی در رقابت باشد، چرا كه عوامل دیگری برای اعطا امتیازات و ارزشمند تلقی می شوند.
از پارامترهایی مانند انتقاد بر سیستم ارتقا و انتقاد بر سیستم حقوق، دستمزد و پاداش و فرار مغزها، تا حدودی می توان به وجود افراد ناشایست در یك سازمان پی برد.
بدین ترتیب افراد شایسته یا ناشایست نسبت به اعظا ا

دانلود دانلود شایسه سالاری

لینک دانلود و توضیحات فایل”دانلود شایسه سالاری”