چارچوب مبانی نظری وپیشینه پژوهش خانواده

چارچوب مبانی نظری وپیشینه پژوهش خانواده;مبانی نظری وپیشینه پژوهش خانواده;پیشینه پژوهش خانواده;مبانی نظری خانواده;چارچوب مبانی نظری;پیشینه پژوهش;خانواده

مشخصات این متغیر:
منابع: دارد
پژوهش های داخلی و خارجی: دارد
کاربرد این مطلب: منبعی برای فصل دوم پژوهش، استفاده در بیان مسئله و پیشینه تحقیق و پروپوزال، استفاده در مقاله علمی پژوهشی، استفاده در تحقیق و پژوهش ها، استفاده آموزشی و مطالعه آزاد، آشنایی با اصول روش تحقیق دانشگاهی
تعداد صفحه: 15صفحه
نوع فایل:word

توضیحات از متن فایل

خانواده:

تعریف خانواده

خانواده در لغت به معنی خاندان، دودمان و اهل خانه است و طبق تعریف قانون مدنی ایران، خانواده كوچكترین واحد اجتماعی است و عبارت است از زن و شوهر و فرزندان تحت سرپرستی آنها،كه باهم زندگی میكنند و تحت ریاست شوهر و پدر هستند (آقابیگلوئی و همكاران،1380). خانواده در مفهوم اختصاصی آن یك گروه اجتماعی است كه در آن به روابط جنسی زن و مرد مشروعیت داده میشود، تولید مثل به شیوه مشروع امكان پذیر می گردد. در مقابل جامعه از نظر مراقبت و رشد فرزندان مسئول است.گونه های خاص مستحكمی از احساسات و عواطف ایجاد و تقویت می گردد و بالاخره اینكه یك واحد اقتصادی و حداقل مصرفی است (محسنی،1375).

به طور كلی در فرهنگ های مختلف نظرات درباره اینكه یك خانواده چیست و ساختار آن باید چگونه باشد متفاوت بوده و همواره در تغییر است. ایالات متحده خانواده را به صورت:”گروهی متشكل از دو یا چند نفر كه از طریق تولد، ازدواج یا فرزند خواندگی با یكدیگر مرتبط شده و در یك منزل باهم زندگی می كنند” تعریف كرده است.گلدنبرگ(1993)، بحث راجع به خانواده ها را فراتر از این دانسته و نوشته است كه خانواده ها از حیث سازمانی، سیستم های عاطفی پیچیده ای هستند كه سه یا حتی امروزه چهار نسل را در بر می گیرند و وجه ممیزه آن با سایر نظامهای اجتماعی در عاطفه، وفاداری و استمرار عضویت آن است (بهاری، 1379).

سالوادور مینوچین(1974)كه پیشگام خانواده درمانی ساختی است خانواده را مكمل جامعه می داند و ابراز می دارد كه خانواده سیستمی است كه عملكرد آن از طریق الگوهای مراوده ای صورت میگیرد، او عقیده دارد كه ارگانیسم خانواده بیش از پویائی های زیستی _ روانی یكایك اعضایش است. در دیدگاه سیستمی، خانواده موجودی است كه اعضا و اجزاء آن باهم تغیییر می كنند و به هنگام انحراف، برای حفظ تعادل خود فعال می شوند. طبق این تعریف اولا رفتار اعضا خانواده تابعی از رفتار سایر اعضا خانواده است و در ثانی خانواده هم مانند هر سیستمی متمایل به حفظ تعادل است، در این تعریف بر تعامل متقابل اعضا تاكید شده است (بهاری،1379).


دانلود چارچوب مبانی نظری وپیشینه پژوهش خانواده

لینک دانلود و توضیحات فایل”چارچوب مبانی نظری وپیشینه پژوهش خانواده”