مقاله بررسی تئوری حسابداری (2)

تحقیق بررسی تئوری حسابداری (2) ;پژوهش بررسی تئوری حسابداری (2) ;مقاله بررسی تئوری حسابداری (2) ;دانلود تحقیق بررسی تئوری حسابداری (2) ;بررسی تئوری حسابداری (2) ;تئوری;حسابداری

مقاله بررسی تئوری حسابداری (2) در 16 صفحه ورد قابل ویرایش

در سال 1987 هیات تدوین استانداردهای مالی، تهیه گردش وجوه نقد را الزامی نمود. این صورت مالی جایگزین صورت حساب تغییر در وضعیت مالی گردید. صورت تغییر در وضعیت مالی بر اساس تغییر در داراییها، بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام تهیه می‌شد.

در سال 1936 بر اساس APB شماره 3 تهیه صورت تغییر در وضعیت مالی توصیه گردید ولی تهیه آن اجباری نشد. در ابتدای سال 1971 كمسیون بورس اوراق بهادار آمریكا تهیه این صورت مالی را برای شركتهای پذیرفته شده در بورس الزامی نمود. در پاسخ به عمل كمیسیون بورس اوراق بهادار آمریكا، APB شماره 19 در سال 1971 منتشر شد. این بیانیه جایگزین APB شماره 3 گردید. در نتیجه تهیه صورت تغییرات در وضعیت مالی را الزامی نمود. تهیه صورت جریان وجوه به جای صورت جریان نقد منعكس كنندة تمایل FASB به گزارشگری بر مبنای اصل نقدی به عنوان یك مكمل برای صورت سود و زیان و ترازنامه ای می باشد كه بر اساس فرض تعهدی تهیه می‌شود. صورت جریان وجوه نقد، صورت تغییرات در وضعت مالی وجوهی می‌باشد كه به عنوان وجه نقد طبقه‌بندی می‌شود. APB شماره 19 تهیه یكی از 2 صورت فوق را الزامی نمود. بیشتر شركتها تغییر در وجوه را به عنوان تغییر در سرمایه درگردش در نظر گرفتند و آنرا تهیه نمودند. زیرا صورت گردش وجوه نقد یك حالت ساده و ویژه از صورت تغییر در وضعیت مالی می‌باشد.

این فصل با تجزیه و تحلیل منطق زیربنایی صورت تغییر در وضعیت مالی شروع می‌شود.

همچنین تحقیقات تجربی و تئوریكی در این فصل بررسی می‌شود:

منطق زیربنایی تهیه صورت تغییرات در وضعیت مالی:

APB شماره 19 اهداف گزارشگری صورت تغییر در وضعیت مالی را به شرح زیر بیان می‌دارد.

1- افشای كامل تغییر در وضعیت مالی.

2- تلخیص فعالیت‌های سرمایه‌گذاری و تأمین مالی.

3- گزارش جریان وجوه حاصل از فعالیت‌های عملیاتی.

این اهداف مستقیماً از صورت سود و زیان و ترازنامة مقایسه‌ای بدست می‌آید زیر این اطلاعات در این دو صورت مالی قرار دارد. بنابراین اطلاعات جدیدی در صورت تغییر در وضعیت مالی گزارش می‌شود هر چند این اطلاعات به صورت معاملات خلاصه شده‌ای كه در صورت سود و زیان و ترازنامه مقایسه ای ارائه شده است گزارش می‌شود. به عبارت دیگر صورت تغییر در وضعیت مالی روش دیگری برای طبقه‌بندی و گزارشگری معاملات نسبت به آنچه كه در ترازنامه و سود وزیان وجود دارد ارائه می‌نماید ولی با توجه به اینكه صورت تغییرات در وجوه نقد بر اساس تعریف و اندازه‌گیری عناصر مربوط به ترازنامه و سود و زیان تهیه شده است، لذا این صورت ممكن است به عنوان مشتقی از صورتهای مالی نامیده شود. منطق زیربنایی این صورت می‌تواند به صورت بدهكاری معاملات = بستانكاری معاملات باشد.

دو بخش برابر در صورت تغییر در وضعیت مالی وجود دارد كه به عنوان منابع و مصارف نامیده می‌شود. منابع به عنوان بستانكار معاملات تعریف می‌شود بستانكاران معاملات از افزایش بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام معرف یك سرمایه جدید و در دسترس برای شركت از محل منابع خارج شركت از قبیل صدور سهام، استقراض و همچنین منابع داخل شركت از قبیل سود خالص است. عایدات پس از واگذاری دارائیها ( كسورت دارائیها) و همچنین دیگر منابع داخلی قابل دسترس برای شركت ایجاد می‌نماید.

مصارف به عنوان بدهكاران معاملات تعریف می‌شود. بدهكاران معاملات از كاهش در بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام و افزایش در دارایی‌ها ناشی می‌شود. كاهش در بدهی‌ها و حقوق صاحبان سهام معرف كاهش در سرمایه شركت می‌باشد.

جدول 1-11

شكل استاندارد صورت تغییرات در وضعیت مالی

منابع ( بستانكار معاملات)

1- افزایش در جریان وجوه نقد ناشی از :

الف- سود خالص

ب- منابع دیگر

2- دیگر منابع

3- كاهش در ماندة وجوه برای یك دوره در صورت وجود.

مصارف ( بدهكار معاملات )

1- كاهش در جریان وجوه نقد ناشی از:

الف- زیان خالص

ب- حاصل از منابع دیگر

2- دیگر مصارف

3- افزایش در مانده وجوه برای یك دوره در صورت وجود

این دو نوع از معاملات شامل تسویه بدهی كاهش در سرمایه مربوط به مواردی از قبیل خرید خزانه، پرداخت سود سهام و زیان خالص می‌باشد. افزایش در داراییها معرف یك سرمایه گذاری جدید به عنوان یك منبع مالی برای شركت می‌باشد. در همة حالات منابع در دسترس شركت در نتیجه معاملات بدهكار كاهش می‌یابد.

ساختار اصلی معادله 1-11 تشكیل دهندة منطق صورت تغییر در وضعیت مالی می‌باشد و لیكن صورت تغییرات در وضعیت مالی ادامه دهندة صورت جریان وجوه می‌باشد. در یك صورت جریان وجوه اقلام ترازنامه به عنوان بخشی از آنچه كه توازن وجوه نامیده می‌شود تعریف می‌شود. هدف صورت گردش وج.ه نشان دادن چگونگی افزایش در حسابهای وجوه ناشی از درآمد و دیگر منابع و كاهش ناشی از زیان و دیگر مصارف می‌باشد. مفهوم جریان وجوه معرف منابع قابل استفاده و در دسترس و نقد شركت می‌باشد. لذا صورت گردش وجوه به صورت وجوه مربوط به فعالیت عملیاتی نزدكتر است تا به حسابدرای تعهدی.

صورت جریان وجوه ساختار صورت تغییرات در وضعیت مالی اثر گذاشت. در هر دو بخش منایع و مصارف در صورت تغییر در وضعیت مالی معاملات به بخش‌های تأثیرگذار بر روی وجوه و بخش‌های تأثیرگذار بر روی حسابها طبقه‌بندی شده است. اثر سود خالص بر روی مانده وجوه جداگانه گزارش می‌شود. این ساختار پیچیدة تغییر در صورت وضعیت مالی در شكل 1-11 بیان شده است. ذكر این نكته ضروری است كه منطق اصلی در معادله 1-11 بیان شده است. شكل پیچیده‌تر جدول 1-11 تنها یك روش مفصل از طبقه‌بندی بدهكاران و بستانكاران معاملات و قرار دادن جریان وجوه به سوی صورت تغییرات در وضعیت مالی معرف توسعه اطلاعات گزارش شده می‌باشد. صورت جریان وجوه از معاملات 1- الف) و 1- ب) تشكیل شده است.

معاملاتی كه بر روی حسابهای وجوه تأثیری ندارند حذف شده‌اند. نتیجه این امر گزارش تغییر در ماندة وجوه و چگونگی ایجاد این تغییرات بود. تأكید بر گزارشگری جریان وجوه بیشتر بر روی نقدینگی متمركز شده است. با افزودن معاملات شماره 2 در شكل 1-11 یك جمع بندی جامع از كلیه تغییرات در وضعیت مالی حاصل می شود و فقط به حسابهای ماندة وجوه خلاصه نمی‌شود. این روش را صورت تغییر در وضعیت مالی می‌نامند. انواع معاملاتی كه در قسمت شماره 2 شكل 1-11 نشان داده شده است شامل فعالیت‌های سرمایه‌گذاری و تأمین مالی می‌شود كه بر روی حسابهای وجوه نقد اثری ندارند.

الزامات صورت گردش وجوه نقد:

ساختار صورت گردش وجوه نقد، دریافت‌ها و پرداخت‌های نقدی را به فعالیت‌های عملیاتی و سرمایه‌گذاری و تأمین مالی طبقه‌بندی می‌كند. این طبقه‌بندی با چارچوب منابع و مصارف در صورت تغییرات در وضعیت مالی مطابقت دارد و لیكن روش طبقه‌بندی در 3 طبقه به وضوح جریانات نقدی را به اقلام مربوط به خالص جریانهای عملیاتی، جریانهای تأمین مالی و جریانهای سرمایه‌گذاری تفكیك می‌كند. در مقایسه ساختار منابع و مصارف با صورت گردش وجوه نقد، روش منابع و مصارف به روابط بدهكاری و بستانكاری حسابداری شكل 1-11 می‌پردازد. وجه نقد به عنوان نقد در دسترس – وجوه بین راهی و معادل وجه نقد می‌باشد. معادل وجه نقد سرمایه‌گذاری‌های با نقدینگی بالایی می‌باشد كه قابل تبدیل به مقدار مشخصی از وجه نقد می‌باشد و دارای تاریخ سررسید كوتاه مدتی می‌باشد ( عموماً تاریخ سر رسید اولیه آن 3 ماه و كمتر از آن می‌باشد) مشابه APB شماره 19 در صورت گردش وجوه نقد اقلام غیر نقدی مربوط به معاملات سرمایه‌گذاری و تأمین مالی را به عنوان یك مكمل برای صورت گردش وجوه نقد در یك جدول و فرمت مشخص افشاء می‌شود.

دانلود مقاله بررسی تئوری حسابداری (2)

لینک دانلود و توضیحات فایل”مقاله بررسی تئوری حسابداری (2)”