طرح پژوهشی سنتز تركیبات لیمونن (و بورنئول) از روغن تربانتین

سنتز تركیبات لیمونن از روغن تربانتین ;بورنئول;سنتز ترکیبات;لیمونن;روغن تربانتین;صمغ گیاهان;روغن های اسانس;گیاهان معطر;ترکیبات سنتزی;اسانس یاس;دانلود;دانلود مقاله;دانلود تحقیق;دانلود پایان نامه

*طرح پژوهشی سنتز تركیبات لیمونن (و بورنئول) از روغن تربانتین *

گیاهان معطر عموماً به دسته ای از گیاهان اطلاق می شود كه حاوی تركیبات معطر و یا بعبارت دیگر اسانس هستند . این قبیل گیاهان با تنوع فراوان در كشورمان گسترده شده اند . امروزه استفاده از روغنهای اسانس در صنایع بهداشتی ، آرایشی ، غذایی و داروئی به قدری وسیع است كه در بسیاری از كشورها مقادیر زیادی از این اسانس ها و یا تركیبات تشكیل دهند آنها بصورت سنتزی تهیه می شوند .

انسان های طبیعی بدلیل عدم خطرات ناشی از آلودگی با مواد شیمیایی و نیز بو و اثر ویژه كه در تركیبات سنتزی براحتی قابل دسترسی نیست ، بسیار قابل توجه می باشند . در كشور ما با وجود تنوع آب و هوایی و شرایط مناسب كاشت و پرورش گیاهان معطر ، اسانس های استخراج شده از این گیاهان نه تنها می توانند نیاز داخلی را رفع نمایند ، بلكه می توانند جایگاه مهمی را در صادرات كشور داشته باشند . در هر حال توضیح و تبیین و موارد كاربرد یك اسانس در درجه اول به شناخت علمی آن مربوط می شود .

در واقع تركیبات معطر گیاه یكی از پدیده های جالب متابویسم گیاه است و بیشترین میزان رایحه را می توان از طریق گلهای تازه احساس نمود كه از حضور مقادیر ناچیزی از روغنهای اسانسی در گلبرگها ناشی شده است .

روغنهای اسانسی گاهی در شكل آزاد ، مانند اسانس موجود در گل رز و اسطوقدوس و گاه بصورت گلوكوزید است كه تحت شرایط مطلوب و در حضور آنزیم و با عمل تخمیر به شكل آزاد در می آید (مانند اسانس یاس) . البته روغنهای اسانسی در سایر اندامهای گیاه نیز وجود دارند ، نظیر گل ، برگ ، پوست تنه گیاه و …

روغنهای اسانسی از دیدگاه شیمیایی ، مخلوطهای بسیار پیچیده شامل ترپن ها و سسكوئی ترپن ها و مشتقات اكسیژنه آنها و تركیبات دیگر هستند .

اكثر تركیبات تشكیل دهنده اسانس ها ، خواصی دارند كه استفاده از آنها را به صورت فرآورده های داروئی ، بهداشتی و غذایی امكانپذیر می سازد و بطور كلی تركیبات متشكله اسانسها را می توان به سه دسته مهم زیر تقسیم بندی نمود .

1)مونوترپن های اكسیژن دار

2)مونوترپن های بدون اكسیژن

3)سسكوئی ترپن ها

مونوترپن ها می توانند خطی ، یك حلقه ای و یا دو حلقه ای باشند . مونوترپن های اكسیژن نیز می توانند به فرمهای الكلی ، كتونی ، آلدئیدی و غیره باشند .

سقز از نظر شیمیائی جزء خانواده صمغ های طبیعی است . این دسته از مواد از منابع طبیعی بدست آمده و دارای خواص مختلف فیزیكی و شیمیایی هستند . استخراج این مواد از پوست درختان صورت می گیرد كه بصورت طبیعی یال مصنوعی شكافته شده و این مواد به شكل مایع غلیظ از آن خارج می شوند كه در مجاورت هوا بخشی از مواد صمغ تبخیر می گردد (مواد فرار) و باقیمانده كه قابل تبخیر نمی باشد ، در مجاورت هوا عمل اكسیداسیون و پلیمریزاسیون تدریجی در آن انجام می گیرد و به ماده خشك و جامدی تبدیل می گردد ه در اغلب حلالهای آلی حل می گردد .

دانلود طرح پژوهشی سنتز تركیبات لیمونن (و بورنئول) از روغن تربانتین

لینک دانلود و توضیحات فایل”طرح پژوهشی سنتز تركیبات لیمونن (و بورنئول) از روغن تربانتین”