مقاله درباره نظریه مولكولى تكامل

نظریه مولكولى تكامل;تکامل;نظریه تکامل;منشا حیات;سیر مولکولی;زیست شناسی;جانور شناسی;باکتری ها;ایدئولوژیك;دانلود;دانلود مقاله;دانلود تحقیق;دانلود پایان نامه

*مقاله درباره نظریه مولكولى تكامل*

ژاك مونو-ترجمه كاوه فیضاللهى:ژاك لوسینمونو (J.monod) در سال ۱۹۱۰ در پاریس به دنیا آمد و در سال ۱۹۳۱ همانجا از دانشگاه فارغالتحصیل شد. در سال ۱۹۳۴ استادیار جانورشناسى شد و چند سال اول پس از فارغالتحصیلى درباره منشاء حیات به تحقیق پرداخت. طى جنگ جهانى دوم در سازمان مقاومت فعالیت داشت و پس از آن به انستیتو پاستور پیوست. در سال ۱۹۵۳ رئیس گروه زیست شیمى سلولى شد. در سال ۱۹۵۸ درباره ساخت آنزیم در باكترى جهش یافته با فرانسوا ژاكوپ (F.Jacob) و آرتور پاردى (A.Pardee) به همكارى پرداخت. این كار به تدوین نظریه تبیین فعالیت ژن و چگونگى روشن و خاموش شدن ژنها در مواقع لزوم، توسط مونو و ژاكوب انجامید.

در سال ۱۹۶۰ آنها اصطلاح «اپرون» را براى گروهى از ژنها معرفى كردند كه با یكدیگر پیوند نزدیكى دارند و هر یك از آنها مرحلهاى متفاوت از یك مسیر زیست شیمیایى را كنترل مىكند. سال بعد آنها وجود مولكولى به نام RNAى پیامبر را فرض كردند كه اطلاعات ژنتیكى لازم براى ساخت پروتئین را از اپرون به ریبوزومها، یعنى جایى كه پروتئین ساخته مىشود، مىبرد. مونو و ژاكوب به خاطر این كار جایزه نوبل پزشكى یا فیزیكى سال ۱۹۶۵ را گرفتند، جایزهاى مشترك با آندره لوف (A.Lwoff) كه او هم روى ژنتیك باكترى كار مىكرد. در سال ۱۹۷۱ مونو مدیر انستیتو شد و در همان سال كتاب پرفروش «تصادف و ضرورت» را به چاپ رساند. او در این كتاب استدلال مىكند كه حیات در اثر تصادف پدید آمده و در نتیجه پیامد ناگزیر فشارهاى ناشى از انتخاب طبیعى به وضعیت كنونى درآمده است.

این كتاب با همین عنوان توسط حسین نجفىزاده ترجمه و در سال ۱۳۵۹ توسط خود وى منتشر شده است. ژاك مونو در سال ۱۹۷۶ درگذشت.متن زیر ترجمه بخشى از فصل دوم كتاب «مسائل انقلاب علمى» (۱۹۷۴) به ویراستارى هار (R.Harre) است. این متن تحت عنوان «درباره نظریه مولكولى تكامل» طى روزهاى آینده در همین ستون عرضه خواهد شد.

آنچه مىخواهم امروز دربارهاش صحبت كنم وضعیت كنونى نظریه تكامل است. اجازه دهید بىحاشیه بگویم هنگامى كه از نظریه تكامل حرف مىزنم، دقیقاً از نظریه تكامل موجودات زنده درون چارچوب عمومى نظریه داروینى سخن مىگویم، نظریهاى كه امروزه هنوز زنده است. در واقع این نظریه خیلى زندهتر از آن است كه بسیارى از زیستشناسان ممكن است گمان كنند؛نظریه تكامل نظریهاى بسیار شگفتانگیز است. در ابتدا یادآورى این نكته لازم است كه نظریه تكامل به علت مضامین عمومى آن از بسیارى جهات مهمترین نظریه علمى است كه تاكنون تدوین شده. تردیدى نیست كه هیچ نظریه علمى دیگرى چنین مضامین فلسفى، ایدئولوژیك و سیاسى عظیمى دربر نداشته است.

دانلود مقاله درباره نظریه مولكولى تكامل

لینک دانلود و توضیحات فایل”مقاله درباره نظریه مولكولى تكامل”