گزارش كارورزی رشته بهداشت حرفه ای با عنوان بررسی مسائل ایمنی و بهداشت حرفه ای كارخانه شوگا

گزارش كارورزی;رشته بهداشت حرفه ای;بررسی مسائل ایمنی;بهداشت حرفه ای;كارخانه شوگا;پروژه;تحقیق;مقاله;پژوهش;پایان نامه;دانلود پروژه;دانلود تحقیق;دانلود مقاله;دانلود پژوهش;دانلود پایان نامه

گزارش كارورزی رشته بهداشت حرفه ای با عنوان بررسی مسائل ایمنی و بهداشت حرفه ای كارخانه شوگا

پیشگفتار:

كارورزی Training

مفهوم كارورزی عبارت از پروراندن و تعلیم است و هدف آن ایجاد مهارت در كار می باشد. با توجه به اینكه اساسی ترین هدف هر دوره آموزشی تربیت افراد بر اساس نیازهای كاری است، كارورزی به عنوان یك فاكتور تكمیل كننده از اهمیت بسزایی در رسیدن به این هدف برخوردار می‌باشد. از جمله مواردی كه در كارورزی، فرد كارورز به آنها آگاهی پیدا می كند عبارت است از:

– ایجاد مهارت تخصصی

– آشنایی با معیارهای سازمانی

– برانگیختن حس خلاقیت

– آشنایی با محیط كار

– آماده شدن جهت پذیرش مسئولیت

با توجه به این مسئله اهمیت موضوع كارورزی بیشتر نمایان می شود. پیداست كه رسیدن به موارد ذكر شده فوق در گرو تلاش و همت شخص كارورز می باشد.

آشنایی با بهداشت حرفه ای

بهداشت حرفه ای روند پیش بینی، تشخیص، ارزیابی و كنترل مخابرات، تندرستی در محیط كار، با هدف تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت كلیه كسانی است كه كار می كنند و همچنین به منظور حفظ محیط زیست می‌باشد.

برای رسیدن به این هدف، هرچه نظام ارائه دهنده خدمات بهداشت حرفه ای بیشتر با نیازهای كاركنان همسو و هماهنگ باشد، احتمال توفیق آن بیشتر بوده و در نتیجه جامعه تولید كننده كشور، سالم تر خواهد بود. این نظام نباید فقط به مراجعه كنندگان به درمانگاه به علت ابتلا به بیماری‌های شغلی و غیر شغلی یا مصدومین حوادث ناشی از كار توجه كند بلكه باید با حضور مستمر در كارگاه ها، توان شناسایی و حل مشكلات واقعی بهداشتی و ایمنی كاركنان را داشته باشد.

یكی از مهمترین اصول ارائه خدمات بهداشت حرفه ای كه باید همواره مورد بازنگری قرار گیرد، بهره مندی از فن آوری مناسب است. این مسئله ابعاد مختلفی از جمله فرهنگ جامعه و مدیریت، تجهیزات و امكانات، نیروی انسانی متخصص، منابع مالی و … را در بر می گیرد.

در سال های اخیر این علم پیشرفت های سریع و گسترده ای داشته، اما این پیشرفت ها شامل همه كشورها نشده است زیرا استانداردهای كار و پژوهش در زمینه بهداشت حرفه ای در كشورهای مختلف جهان، متفاوت بوده است. علاوه بر آن ارزش كار و كارگر، انسانیت یك اجتماع، ثروت عمومی، وضع اجتماعی كارگران، جایگاه تشكل های كارگری در میزان پیشرفت بهداشت حرفه ای در توسعه صنعتی، شناخته نشده است، لذا این واحد را واحدی تشریفاتی می دانند. این در حالی است كه هر ساله مقادیر قابل توجهی از منابع مالی كشور در مركز بهداشتی – درمانی صرف معالجه بیماری ها یا درمان مصدومین حوادث می شود و به علت بروز حوادث گوناگون، خسارات مالی سنگینی به بار آمده و سرمایه های كشور از بین می روند. در صورتی كه با ارائه خدمات بهداشت حرفه ای به طور موثر هم منابع یاد شده از بین نمی روند و هم كارگران سالم، تولید بیشتری خواهند داشت.

اهداف بهداشت حرفه ای:

كمیته مشترك سازمان بهداشت جهانی و سازمان بین المللی كار كه در سال 1953 در ژنو تشكیل شد، هدف های بهداشت حرفه ای را چنین بیان نمود:

الف) تأمین، حفظ و ارتقای سطح سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی كاركنان در هر پیشه ای كه هستند.

ب) پیش گیری از بیماری ها و حوادث ناشی از كار

ج) انتخاب كارگر یا كارمند برای محیط شغلی كه از نظر جسمانی و روانی توانایی انجام آن را دارد و یا به طور اختصار تطبیق كار با انسان و در صورت عدم امكان، تطبیق انسان با كار به منظور حفظ نیروی انسانی و تأمین سلامت و بهداشت كارگران كه در توسعه و پیشرفت واحدهای صنعتی نقش بسزایی دارند روز به روز به ضرورت بهداشت حرفه ای و قوانین كار در مورد حفاظت و بهداشت جهت تقلیل حوادث ناشی از كار و بیماری های شغلی و ایجاد حس علاقه مندی در كارفرمایان و صاحبان صنایع بیشتر پی برده می شود.

این ضرورت باعث گردیده كه این رشته در ایران به پیشرفت هایی نایل آید. اهم این پیشرفته شامل موارد زیر است:

– تحقیق و بررسی عوامل فیزیكی نظیر صدا، ایمنی معدن، ایمنی ساختمان، آتش نشانی، مكانیك، الكتریسیته و تحقیق در مورد عوامل شیمیایی و وسایل حفاظت فردی به طور استاندارد و گسترده

– آموزش و تعلیمات در امر بهداشت حرفه ای از طریق مختلف با تأسیس دانشكده های بهداشت، انتشار نشریات حفاظت و بهداشت كار جهت بالا بردن سطح اطلاعات كارفرمایان و كارگران مختلف و بطور كلی اشاعه فرهنگ بهداشت و ایمنی در صنعت كه اثرات هر یك از این فاكتورها بر روند تولید بسیار مهم، حساس و قابل تعمیق و بررسی می باشد.

به هر ترتیب آنچه كه در ذیل آورده شده مجموعه ای است كه حاصل چند ماه كوشش در جهت جمع آوری و كسب اطلاعات در زمینه و ابعاد مختلف و در محدوده ایمنی و بهداشت می باشد. با امید به اینكه حتی الامكان بعضی از كنترل ها و پیشگیریهای ممكنه در آینده در محیط كار صورت پذیرد.

عوامل مورد بحث در كارخانه كه در طی كارورزی مورد بررسی قرار گرفته است عبارتند از:

1- عوامل فیزیكی زیان آور محیط كار: مانند صدا، ارتعاش، شرایط جوی، روشنایی، پرتوها و میدان های الكترومغناطیس.

2- عوامل شیمیایی زیان آور محیط كار كه تقریباً تمام مواد شیمیایی مورد مصرف در سطح كارخانه تا حد ممكن شناسایی و در مورد اثرات سوء آن تحقیق و بررسی به عمل آمد. این بررسی شامل شناسایی خواص فیزیكی و شیمیایی این مواد، موارد مصرفی، نقطه تماس، اندازه گیری و ارزیابی و تحقیق در مورد نحوه پیشگیری و رعایت نكات كنترلی و ایمنی و بهداشت هر یك از مواد.

3- عوامل ارگونومیك زیان آور مانند وضعیت نامطلوب بدنی در هنگام كار، وارد شدن فشار بیش از حد بر روی اندام های خاص، نبود تناسب جسمانی و روانی میان انسان و كار.

4- مسأله ایمنی در صنعت شامل ایمنی عمومی، ایمنی ماشین آلات، ایمنی ساختمان و انبار، ایمنی فردی، ایمنی برق، ایمنی حریق و حوادث ناشی از كار.

5- بهسازی محیط كار مانند بررسی آب آشامیدنی كارخانه از لحاظ میكروبی و فیزیكوشیمیایی،‌ بررسی فاضلاب كارخانه از لحاظ BOD ، COD و PH ، مبارزه با حشرات و جوندگان و بررسی تسهیلات بهداشتی كارخانه.

هر یك از عوامل یاد شده اگر از حد تحمل فیزیولوژیك بدن انسان پیشی گیرد، عوارض و آسیبهایی را ایجاد خواهد نمود. در بهداشت حرفه ای عمده كوشش ها بر ارزیابی این عوامل، اندازه گیری آنها و در صورت نیاز كنترل آنها می باشد.

امید است این تلاش های ناچیز به حل مسائل ایمنی و بهداشت این واحد صنعتی كمك نموده و نیروی پرتوان كارگران این كارخانه را با توكل به قدرت خداوند نیرومندتر گردد.

فهرست مطالب:

فصل اول: مقدمه

فصل دوم: بررسی عوامل فیزیكی زیان آور محیط كار

  • صدا
  • دزمیتری
  • ادیومتری
  • ارتعاش
  • روشنایی
  • پرتوها
  • شرایط جوی محیط كار

فصل سوم: بررسی عوامل شیمیایی زیان آور در محیط كار

  • عوامل شیمیایی
  • ارزیابی آلاینده های ذره ای
  • ارزیابی آلاینده های گازی
  • اسپیرومتری
  • تهویه صنعتی

فصل چهارم: ارگونومی (مهندسی عوامل انسانی)

فصل پنجم: ایمنی محیط كار

  • ایمنی عمومی
  • ایمنی ماشین آلات
  • ایمنی حمل و نقل
  • ایمنی ساختمان
  • ایمنی انبار
  • ایمنی برق
  • ایمنی حریق
  • ایمنی فردی

فصل ششم: حوادث ناشی از كار

فصل هفتم: بهسازی محیط كار

فصل هشتم: چكیده مطالب و منابع

دانلود گزارش كارورزی رشته بهداشت حرفه ای با عنوان بررسی مسائل ایمنی و بهداشت حرفه ای كارخانه شوگا

لینک دانلود و توضیحات فایل”گزارش كارورزی رشته بهداشت حرفه ای با عنوان بررسی مسائل ایمنی و بهداشت حرفه ای كارخانه شوگا”