تحقیق درباره اینترنت

اینترنت;اینترنت چیست;اینترنت چگونه کار میکند;اصطلاحات اینترنت;تاریخچه اینترنت;انواع سایت;دانلود;دانلود مقاله;دانلود تحقیق;دانلود پایان نامه

*تحقیق درباره اینترنت*

فصل اول

مقدمه

اینترنت چیست؟

هنگامی كه دو و یا چند كامپیوتر را بوسیله دستگاهی به یكدیگر متصل كنند و این كامپیوتر‌ها بتوانند به یكدیگر اطلاعات ارسال كنند، در اصطلاح به آن یك شبكه كامپیوتری[1] می‌گویند. ساده‌ترین شبكه كامپیوتری را می‌توان بوسیله متصل كردن یك كابل مخصوص به دو كامپیوتر كه در كنار یكدیگر قرار دارند تشكیل داد. اگر فاصله این كامپیوتر‌ها زیادتر شود می‌توان طول سیمها را زیاد كرد مثلاً می‌توان بوسیلة كشیدن كابل به نقاط مختلف یك شهر یك شبكه محلی[2] تشكیل داد. اما در عمل به جایی می‌رسیم كه دو كامپیوتر كه لازم است با یكدیگر ارتباط داشته باشند در فاصلة بسیار زیادی قرار دارند و دیگر امكان كشیدن كابل از یك كامپیوتر به كامپیوتر دیگر میسر نیست. راه حل این مشكل مرتبط ساختن این شبكه‌ها به یكدیگر می‌باشد. (به جای متصل كردن هر كامپیوتر به یك كامپیوتر دیگر).

در واقع اینترنت[3] از به هم پیوستن چندین شبكه كوچك محلی به یكدیگر بوجود آمده است.

امروزه كاربردهای اینترنت آنچنان گسترده شده كه نمی‌توان تمامی كاربرد‌های آن را برشمرد. چندان عجیب نیست اگر بگوییم بزودی اینترنت یكی از اجزای ضروری زندگی انسانها می‌شود. در گذشته، پست به علت ارزان بودن آن بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما مدت زمان دریافت نامه توسط گیرنده بسیار زیاد بود. اكنون می‌توان به سادگی متنی را تایپ كرده و با فشار یك دكمه آن را برای شخص دیگری در دورترین نقطه كره زمین ارسال كرد و آن شخص نیز نامه را در كمتر از چند لحظه دریافت كند. اكنون حتی بدون اینكه از منزل خود خارج شوید می‌توانید كالایی را از یك شركت مثلاً در ژاپن خریداری كنید. می‌توانید بجای رفتن به كتابخانه برای تحقیق پایان‌نامه تحصیلی خود چندین كتابخانه معتبر دنیا را با سرعت بسیار جستجو كنید و از میان انبوه مطالبی كه ممكن است خواندن همة آنها عمر نوح طلب كند، مطلب مورد نظر را بلافاصله پیدا كنید. می‌توان: از آخرین اخبار، به طور زنده آگاه شد. جدیدترین قیمت انواع محصولات كشاورزی، صنعتی را مشاهده كرد. آخرین شماره مجله یا روزنامه مورد علاقه را قبل از اینكه حتی چاپ شود، خواند. با هزینة بسیار اندك با افراد خارج از كشور تماس تلفنی گرفت. آخرین نرم‌افزارهای روز دنیا را دریافت كرد. بعضی از موسسات حتی به شما اجازه می‌دهند در كلاسهای آنها ثبت نام كنید و در پای كامپیوتر درس مورد علاقه خود را خوانده و مدارك دانشگاهی معتبری نیز دریافت كنید. شما می‌توانید با یك تبلیغ ساده در سراسر جهان برای كالا یا خدمات خود بازار فروش خوبی پیدا كنید. می‌توانید در زمینه یك موضوع خاص با افراد مختلف وارد بحث شوید. این افراد ممكن است از هركجای جهان در این بحث شركت كنند مثلاً ممكن است شخصی از ایران، كشاورزی در استرالیا، و شخصی بیكار در یك هواپیمای بویینگ بر فراز اقیانوس آرام با یكدیگر در مورد موضوعی شروع به گفتگو كنند. و می‌توان…

اصطلاحات اینترنت:

سایت[4] (پایگاه): سایت را می‌توان به یك كتاب تشبیه كرد، با این تفاوت كه سایت كتابی است كه می‌تواند صدا، موسیقی، تصاویر متحرك و… داشته باشد. یك سایت این مجموعة نوشته‌ها و تصاویر و… را در كنار هم گرد می‌آورند. هر سایت معمولاً از چند صفحه تشكیل شده است. تصویر مقابل یك سایت را نشان می‌دهد.

این سایت تاریخچه مختصری از زندگی مورس مخترع تلگراف را همراه با عكس وی و اولین دستگاه تلگراف نشان می‌دهد. همانطور كه می‌بینید نوشته‌ها در كنار عكسها قرار گرفته اند. و همانند یك كتاب مطلبی را توضیح می‌دهند.

پیوند یا حلقه[5]:

اگر دقت كنید زیر قسمتی از نوشته خط كشیده شده است. درصورتی كه ماوس را بر روی این خط منتقل كنید فلش ماوس به یك دست تبدیل می‌شود و می‌توان با یكبار فشاردادن كلید سمت چپ ماوس، به صفحة دیگری منتقل شویم. از نوشته زیر ماوس برمی‌آید كه به صفحه‌ای كه منتقل می‌شویم اطلاعات بیشتری در مورد ساموئل مورس به ما ارایه می‌كند.

به این كلامات یا جملات كه زیر آنها خط كشیده شده و با فشار دكمه چپ ماوس برروی آنها به صفحة دیگری منتقل می‌شویم یك پیوند یا حلقه گفته می‌شود.

در حالت كلی هرگاه فلش ماوس به دست تبدیل شد با یكبار فشردن كلید سمت چپ ماوس به صفحة دیگری می‌رویم ویا صفحة جدیدی باز می‌شود.

آدرس سایتها: برای دسترسی به هر سایت باید آدرس آن را داشت درست مانند شماره مرجع در یك كتابخانه. برای اینكه سایت مورد نظر را ببینیم باید آدرس آن را داشته باشیم[6].

به عنوان مثال آدرس سایت شبكه خبری CNN به صورت: www. cnn .com می‌باشد.

معمولاً آدرس سایتها در اینترنت از سه قسمت تشكیل شده است.

در مثال بالا این سه قسمت عبارتند از: www cnn com كه هر قسمت از قسمت بعدی با یك نقطه ( . ) جدا شده است.

قسمت اول آدرس معمولاً ثابت است و www. ابتدای اكثر سایتها را تشكیل می‌دهد.

قسمت دوم ( cnn ) نام سایت می‌باشد. ( دقیقاً همانند نام یك كتاب كه معمولاً متناسب با محتویات داخل آن انتخاب می‌شود.)

قسمت سوم پسوندی است كه نوع سایت را نشان می‌دهد. این پسوند طبق یك طبقه‌بندی قدیمی قرار بود نشان دهنده محتویات سایت باشد و سایت شركتها به .com (مخفف شركت یا Company) سایت سازمانها و نهادها به .org (مخفف سازمان یا Organization) سایت دانشگاهها و موسسات آموزشی به .edu (مخفف Education) و… ختم شود، اما در عمل امروزه این قاعده چندان رعایت نمی‌شود.

اكثر كشورها برای خود پسوند‌های جاگانه‌ای دارند. مثلاً پسوند ایران .ir پسوند ژاپن .jp پسوند روسیه .ru و… است. به عنوان مثال هر شركت ایرانی می‌تواند آدرسی به صورت .irنام شركتwww. داشته باشد، اما این قانون نیز رعایت نمی‌گردد. (نه تنها در ایران بلكه در اغلب كشورها، مردم سایتهایی كه پسوند .com داشته باشند را ترجیح می‌دهند.)

همانطور كه گفته شد، هر سایت می‌تواند از چندین صفحه تشكیل شده باشد. آدرس این صفحات كه در واقع زیرمجموعه‌ای از سایت اصلی هستند، با علامت ( ) از هم جدا می‌شوند. (مثلاً صفحه اخبار سایت cnn در آدرس www. cnn .com news قرار دارد.)

چگونگی بدست آوردن این آدرسها و كاربرد آنها را در فصل بعد خواهید دید.

رمز عبور (كلمة عبور) [7]: بعضی از سایتها برای جلوگیری از دسترسی افراد غیرمجاز به اطلاعات، از رمز عبور استفاده می‌كنند (مثل اطلاعات محرمانه اقتصادی یك شركت) و فقط افرادی كه رمز عبور صحیح را داشته باشند می‌توانند از این سایت دیدن كنند.

Download: به عمل دریافت فایل از اینترنت Download می‌گویند. در اینترنت می‌توان آخرین نسخه برنامه‌های مورد علاقه خود را پیدا كرد و آنها را Download كرد.


[1] Computer Network

[2] LAN : Local Area Network.

[3] INTERNET

[4] Site

[5] Link

[6] در صورت نداشتن آدرس و یا صحیح نبودن آن می‌توان از ابزارهایی كه در اینترنت برای جستجو وجود دارد استفاده كرد. ( رجوع شود به فصل 3 موتورهای جستجو)

[7] Password

دانلود تحقیق درباره اینترنت

لینک دانلود و توضیحات فایل”تحقیق درباره اینترنت”