دانلود پاورپوینت رفتار قاطعانه و ابراز وجود

رفتار قاطعانه ابراز وجود;سبک های پاسخ دهی;موانع شناختی جرات مندی;فنون ابراز وجود

تعریف رفتار جرأت‌مندانه

رفتار جرات‌مندانه عبارت است از بیان مناسب هر احساسی غیر از اضطراب (ولپه،1973).

رفتار جرات‌مندانه یك رفتار بین فردی است كه شامل ابراز صادقانه و نسبتاً رك افكار و احساسات می‌باشد، به نحوی كه از نظر اجتماعی مناسب بوده و احساسات و آسایش دیگران نیز در آن مد نظرباشد (مسترز و ریم).

به طور كلی جرات‌مندی را می‌توان توانایی ابراز صادقانه نظرات، احساسات و نگرش‌ها بدون احساس اضطراب دانست. جرات‌مندی همچنین شامل دفاع فرد از حقوق خود می‌باشد، به شكلی كه حقوق دیگران پایمال نشود.

سبک های پاسخ دهی متداول
روانشناسان شیوه‏های رفتاری انسانها را در یك تقسیم بندی كلی به سه دسته تقسیم كرده‏اند: سبك پاسخی منفعلانه؛ سبك پاسخی پرخاشگرانه، سبك پاسخی قاطعانه

در شیوه رفتاری منفعلانه شخص قادر به ابراز وجود نیست و با اتخاذ روشی منفعلانه به دیگران اجازه می‏دهد براحتی حقوق و احساسات او را نادیده گرفته و زیر پا بگذارند. چنین شخصی در ظاهر فردی متواضع، صبور، از خود گذشته و مهربان قلمداد می‏گردد اما وی در باطن همیشه از اینكه توسط دیگران سوء استفاده شده و حقوقش پایمال می‏گردد ناراحت می‏باشد.

سرگردانی، از این شاخه به آن شاخه پریدن، عذر خواهی مكرر و نامناسب، صدایی آرام و لرزان، خیلی زود حرف خود را پس گرفتن، نگاههای سرگردان، این پا آن پا كردن از خصوصیات این افراد است.

وقتی دیگران درخواستی را مطرح می‏كنند، این افراد معمولاً با جملاتی از قبیل ”هر طور كه صلاح می‏دانید“ ”برایم فرقی نمی‏كند“ ”هرچی كه شما بگویید و… جواب می‏دهند.

در شیوه پرخاشگرانه، شخص پرخاشگر حقوق دیگران را نادیده می‏گیرد و شروع به تهدید آنها می‏نماید. افراد پرخاشگر دانسته یا نادانسته از دیگران سوء استفاده می‏كنند. طرز تكلم و شیوه سخن گفتن آنها طوری است كه در دیگران احساس حقارت، جهل و نادانی، خشم، احساس گناه و تقصیر … تولید می‏كند. این افراد در واقع از طریق ایجاد یك حالت عاطفی ناخوشایند مثل خشم، غم و احساس گناه در دیگران زمینه را برای سوء استفاده فراهم می‏كنند. با صدای بلند و ناهنجار صحبت كردن، طعنه یا نیش زبان زدن به دیگران، ایجاد ناامیدی و دلسردی در دیگران، استفاده فراوان از بیانات ارزشگذارانه (شما باید…. شما نباید….) برچسب زدن به دیگران، اظهارنظرهای نژاد پرستانه، تحقیر قومیتها، ملیتها، جنسیت… از ویژگی‏های افراد پرخاشگر است.

گاهی تركیبی از انفعال و پرخاشگری در كنار هم مشاهده می‏گردد كه در این صورت شخص بصورت غیرمستقیم به دیگران پرخاشگری می‏كند. این افراد كسانی هستند كه عواطف ناخوشایندی از قبیل خشم و خصومت را تجربه می‏كنند ولی چون از طرفی قدرت بیان این عواطف را ندارند و از طرف دیگر قادر به تحمل آن نیستند، بنابراین با توسل به شیوه‏های غیر مستقیم و انحرافی خشم خود را خالی می‏كنند. این الگو بدترین سبك ارتباطی را تشكیل می‏دهد چون كسی كه آماج خشم این افراد قرار می‏گیرد نمی‏داند بخاطر چه تقصیری و توسط چه كسی آماج خشم و پرخاشگری قرار گرفته است. منفی گرایی یك شیوه معمول این افراد است. اخم كردن، باجگیری هیجانی (مثلاً از طریق گریه دیگری را تسلیم كردن) پیدا كردن یك سپر بالا و خالی كردن خشم خود به آن، آسیب زدن به اشیاء مثلاً سوزاندن لباس یا پنچر كردن ماشین و… از الگوهای معمول ارتباطی این افراد است.
و در ادامه داریم:
مشكلات ناشی از جرأت‌مند نبودن
موانع شناختی جرأت‌مندی

فنون ابراز وجود

گفتن ” توصیه‌هایی برای ” نه‌

عوارض ابراز وجود

فایل پاورپوینت 42 اسلاید

دانلود دانلود پاورپوینت رفتار قاطعانه و ابراز وجود

لینک دانلود و توضیحات فایل”دانلود پاورپوینت رفتار قاطعانه و ابراز وجود”