پاورپوینت مطالعه و شناخت گورستانهای تاریخی ظهیرالدوله، ارامنه دولاب، امام زاده عبدالله و ابن بابویه تهران

گورستانهای تاریخی ظهیرالدوله ارامنه دولاب امام زاده عبدالله و ابن بابویه تهران

پاورپوینت مطالعه و شناخت گورستان های تاریخی ظهیرالدوله، ارامنه دولاب، امام زاده عبدالله و ابن بابویه تهران در 61 اسلاید

گورستان ابن بابویه، بزرگ ترین گورستان تاریخیتهران درجنوب شرقی این شهر و در شهرری قرار دارد.تاریخ شکلگیری این گورستان براساس مستندات تاریخیبه دورۀفتحعلی شاه می رسد و وجه تسمیۀ آن برگرفته از ناممحمد بن بابویهمعروف به «شیخ صدوق » یکی ازدانشمندان شیعهاست که آرامگاه او به قول متواتر در این محلواقع شدهاست. با اهمیت یافتن بقعه در دورۀ ناصری، روندتوسعۀ گورستانشدت یافت. این گورستان ابتدا در بخششمالی عرصۀفعلی و کمتر از یک سوم مساحت امروزی آنبوده کهبه تدریج توسعه یافته و به حدود 12 هکتار فعلیرسیده است.ابن بابویهتا قبل از تخریب های سال 1374 ه.ش.دارای مقابرخانوادگی زیادی بود و پس از آن عملاً بهگورستانی تقریباًمسطح تبدیل شد. امروزه به استثنای بقاع شیخصدوق وامامزاده هادی که مربوط به چند قرن گذشته هستند،اغلب آثارباقی مانده در حد فاصل 1370 – 1310 ساخته شده اند.

این آرامگاه ها دارای الگوهای متنوعی در معماری و تزئینات هستند و ساختار متمایز آنها نشان دهندۀ دوره های مختلف ساخت و ساز از اواخر دورۀ قاجار (ابنیۀ آجری با گل اندازها، ازاره ها و هره چینی ها) تا دورۀ پهلوی دوم (ابنیۀ بتنی-فلزی به سبک مدرن) است….

گورستان امام زاده عیداللهدر ناحیۀ مرکزی شهرری و در نزدیکی گورستانابن بابویه و مجموعۀ بارگاه حضرت شاه عبدالعظیمواقع شده است. از نظر قدمت، هستۀ اولیۀ بقعه مربوطبه دورۀصفوی است اما بنای فعلی در دورۀ قاجار ساخته شدهاست…

این مجموعه به بررسی و مطالعه 4 گورستان تاریخیظهیرالدوله،ارامنه دولاب، امام زاده عبدالله و ابن بابویه تهرانبه همراه تصاویر قدیم و جدید، نقشه های قدیمی، روند تاریخی، مقایسه تطبیقی و … می پردازد

دانلود پاورپوینت مطالعه و شناخت گورستانهای تاریخی ظهیرالدوله، ارامنه دولاب، امام زاده عبدالله و ابن بابویه تهران

لینک دانلود و توضیحات فایل”پاورپوینت مطالعه و شناخت گورستانهای تاریخی ظهیرالدوله، ارامنه دولاب، امام زاده عبدالله و ابن بابویه تهران”