ارزیابی خط مشی گذاری

ارزیابی خط مشی;مدیریت دولتی سرمایه خرد;سازمانهای عمومی سازمان خصوصی سازمان غیر دولتی

با توجه به گسترة اجرای خط ‌مشی‌ها و همچنین سنجش گریز بودن دستاوردهای آن به خصوص در حوزه‌های غیر اقتصادی، پرسش اساسی میزان كارآمدی خط‌ مشی‌ها همواره پیش روی دست‌اندركاران خط ‌‌مشی قرار دارد. بازنگری در اجرای خط‌ مشی‌ها نیز مستلزمتدوین سازگاریجامع، دقیق و قابل اتكا برای رصد وضعیت اجرای آنها است. این امر به ویژه در رابطه با خط مشی‌هایی كه گروههای ذی‌نفع متعدد و همراه با خواسته‌ها و انتظارات متفاوت را در برمی‌گیرند اهمیتی دو چندان می‌یابد. ماهیت پیچیده بسیاری خط ‌مشی‌ها نظیر سهمیه بندی جنسیتی ورود به دانشگاه و یا طرح امنیت اجتماعی نمونه‌ای از این موارد است با توجه به نقش آنها در مشروعیت دولت نزد عموم مردم، بررسی دقیق و جامع ابعاد آنها را ناگزیر می‌سازد.

به طور كلی ارزیابی خط ‌مشی عمومی، مقایسه اهداف پیش‌بینی شده برای خط‌ مشی ونتایج حاصل از آن است كه به وسیله مراجع دولتی یا غیر دولتی صورت می‌گیرد.

به زعم خردگرایان ارزیابی خط‌ مشی عبارت است از اینكه آیا یك خط ‌مشی به اهداف تعیین شده دست یافته است؟

پس از اجرای خط ‌مشی عمومی باید نتایج آن را در عمل مورد ارزیابی قرار دهیم تا اطمینان یابیم كه اهداف و رسالتهای تصمیم مورد نظر تحقق یافته است. ارزیابی اگر به درستی انجام گیرد به بهبود خط مشی عمومی به صورت پویا كمك كرده و فرآیند خط مشی‌گذاری را دائماً اصلاح می‌كند.

تعریف پیچیده‌تر ارزیابی بیان می‌كند: سنجش اثربخشی كلی یك برنامه ملی در برآوردن اهدافش یا سنجش اثربخشی بین دو برنامه یا بیشتر در برآوردن اهداف مشترك می‌باشد.

دانلود ارزیابی خط مشی گذاری

لینک دانلود و توضیحات فایل”ارزیابی خط مشی گذاری”