دانلود تحقیق تقابل فرهنگها و تهاجم فرهنگی

تقابل فرهنگها;تهاجم فرهنگی ;رویارویی فرهنگها ;فرهنگ

از مدتها پیش (بیش از 30 سال) مارشال مک لوهان به دنبال گسترش ابزار رسانه ای نظریه «دهکده جهانی ارتباطات» را ارائه داد و در پی آن خیز شی به منظور ایجاد نظام نوین اطلاعات و ارتباطات پدید آمد که انگیزه آن ارائه خدمت به ملتهای جهان سومبود و مهار آن به سازمان فرهنگی جهانی «یونسکو» سپرده شد.

در سال 1993 م، یکی از دانشمندان علوم سیاسی امریکا به نام هانتینگتون، نظریه پر سروصدایی در جهت هشدار به سردمداران امریکا ارائه داد که در آن از وجود هفت یا هشت تمدن مقتدر جهانی یاد می کرد که باهم در تقابل و رویارویی هستند و هر کدام در پی به دست آوردن سلطه بر دیگران است و در رأس آنها تمدن اسلامی را قرار داده بود.

وی این نظریه را با عنوان »رویارویی تمدنها» منتشر نمود که تاکنون مورد بحث و بررسی و نقد صاحبنظران بوده است.

تقابل فرهنگها و تهاجم فرهنگی

پیش درآمد – طرح دورنمای بحث

آیا «رویارویی تمدنها» همان «رویارویی فرهنگها» و به عبارت دیگر «تهاجم فرهنگی» است؟ مسأله ای که امروزه تحت عنوان «تهاجم فرهنگی» درهمه مجامع فرهنگی، سیاسی کشورمان و شاید جاهای دیگر نیز مطرح است، فرایند عامل جدید سیاسی اجتماعی ای است که اخیراً درحوزه فرهنگ شناسی آمریکا مطرح شده است.

مدتها پیش، مارشال مک لوهان دانشمند جامعه شناس کاندایی (متولد 1910م) نظریه ای را تحت عنوان «دهکده جهانی ارتباطات» ارائه داد که گسترش و فرایند شدن وسائل ارتباط جمعی بویژه رادیو و تلویزیون و ماهواره ها در سطح تمامی مجامع جهانی برای طرح چنین نظریه ای به او، کمک می نمود و طبعاً با قبول چنین نظریه ای که با ایده آل تمامی مردم در طول تاریخ و نیز با مواعید کتب آسمانی نیز همخوانی دارد، بسیاری از اصول سیاست و مسائل فرهنگ نیز دگرگون می گردید و همچنانکه شاهد هستیم به نظر می رسد که اتخاذ سیاست «نظم نوین جهانی» از سوی آمریکا به نوعی بهره برداری سیاسی از این نظریه علمی بوده باشد.

دانلود دانلود تحقیق تقابل فرهنگها و تهاجم فرهنگی

لینک دانلود و توضیحات فایل”دانلود تحقیق تقابل فرهنگها و تهاجم فرهنگی”