تحقیق انرژی هیدروالکتریک،85 صفحه،docx

انرژی هیدروالکتریک;نیروگاه برق و انرژی هیدروالکتریک;انرژی امواج دریا و انرژی هیدروالکتریک;انرژی امواج;انرژی برق آبی;امواج اقیانوسی;توربین آبی;انرژی هیدروالکتریک;توربین جذر و مدی;نیروگاههای آبی

این تحقیق در مورد انرژی هیدروالکتریک در 85 صفحه و در قالب ورد و شامل انرژی هیدروالکتریک،نیروگاه برق و انرژی هیدروالکتریک، انرژی امواج دریا و انرژی هیـدروالكتـریك،انرژی امواج،انرژی برق آبی،امواج اقیانوسی،توربین آبی،انرژی هیـدروالكتـریك ،توربین جذر و مدی،نیروگاههای آبی و غیره می باشد.

فهرست

مقدمه:5

تاریخچه استفاده از انرژی آب6

انرژی برق‌آبی یا هیدروالکتریک چیست؟6

مزایای انرژی آبی8

معایب و مشکلات انرژی آبی8

انرژی آبی در ایران9

سهم خاورمیانه و جهان از انرژی آبی9

مشخصات مخزن:12

تولید انرژی الکتریکی15

سد15

مزایا16

ملاحظات اقتصادی16

انتشار گازهای گلخانه‌ای17

معایب17

آسیب به محیط زیست17

انتشار گازهای گلخانه‌ای18

جابجایی جمعیت18

شکست سد19

مقایسه‌ای با دیگر روش‌های تولید انرژی الکتریکی19

مکانیزم22

نیروگاه های برق آبی ( هیدروالکتریک )23

سد های بزرگ24

مشکلات نیروگاه های برق آبی24

مکانیزم تولید برق از امواج دریا26

نیروگاه آبی (هیدروالكتریك)26

میزان تولید انرژی توسط سد به دو عامل بستگی دارد :27

مزایای نیروگاه آبی:28

مضرات نیروگاه های آبی:28

بخش های اصلی نیروگاه برق ـ آبی30

انتخاب مکان مناسب برای نیروگاه آبی31

و اما انواع طبقه بندی در نیروگاه آبی31

توربین33

مقدمه ای بر كنترل دور توربین آبی34

گاورنرهای توربینهای ﺁبی35

تجهیزات مكانیكی نیروگاه35

قسمت الكترونیكی گاورنر38

قسمت هیدرولیكی گاورنر39

کنترل دور توربین فرانسیس40

توضیحی درباره گشتاور و سرعت توربین آبی40

حدود پره های هادی43

نیروگاه برق آبی در جهان44

انتشار گازهای گلخانه‌ای44

آسیب به محیط زیست45

انتشار گازهای گلخانه‌ای46

جابجایی جمعیت46

انرژی امواج دریا49

طبقه بندی امواج دریا50

نیروی برق‌آبی51

دیدگاه تاریخی:54

انرژی موج67

روشهای استفاده از انرژی امواج67

استفاده از استوانه‌های شناور67

استفاده از بادامک‌های شناور68

استفاده از جزایر طبلک68

مبدل های اولیه موج68

دستگاه‌های مورد استفاده از نظر محل قرارگیری68

مزایای انرژی امواج71

معایب انرژی امواج71

نیروگاه برق‌آبی میکرو78

تکنیک‌های استفاده از انرژی جزر ومد82

تولید برق از طریق انرژی جزر ومد83

ایجاد انرژی کشندی83

ژنراتور جریان کشند84

نیروی کشندی دینامیک84

منابع85

مقدمه:

امواج در اثر انتقال انرژی از باد به دریا به وجود می آیند. نرخ این انتقال انرژی بستگی به سرعت باد و نیز به مسافتی دارد كه در طول آن باد با سطح آب در فعل و انفعال بوده است. موج ها به خاطر جرم آبی كه نسبت به سطح متوسط دریا جا­ به جا شده انرژی پتانسیل و به خاطر سرعت ذرات آب، انرژی جنبشی را با خود حمل می كنند. انرژی ذخیره شده از طریق اصطكاك و اغتشاش و با شدتی كه بستگی به ویژگی امواج و عمق آب دارد، تلف می شود. موج های بزرگ در آب های عمیق انرژی خود را با كندی بسیار از دست می دهند، در نتیجه سیستم های امواج بسیار پیچیده هستند و اغلب هم از بادهای محلی و هم از طوفان هایی كه روزها قبل در دور دست اتفاق افتاده اند سرچشمه می گیرند.

انرژی دریایی یا اقیانوسی ، یکی از انواع انرژی های تجدیدپذیر است که در کنار منابع دیگری نظیر انرژی خورشیدی و باد ، مورد توجه قرار گرفته است . انرژی امواج و انرژی جزر و مد را می توان مهمترین زیر مجموعه های انرژی های دریایی به شمار آورد . به دلیل تفاوت های موجود در ویژگی ها و روش های فنی جذب آنها ، توسعه این دو منبع راه متفاوت و مستقلی را طی کرده است .

نیروگاه های جزر و مدی به دلیل مشابهت با نیروگاه های آبی و استفاده از فناوری آماده آنها ، به پیشرفت های سریعی نایل آمده است اما بروز مشكلات زیست محیطی باعث شده است كه تحول و ایجاد تغییرات اساسی در روش كار ایجاد گردد. توسعه آنها به روش قبل به رغم پیشرفت های ذكر شده، در عمل محدود شده است.

نیروگاه های موجی از تنوع زیادی برخوردار هستند. برخی بر روی آب شناورند و برخی دیگر در ساحل نصب می شوند. همچنین نحوه درگیری آنها با امواج و در نتیجه نوع حركتی كه جذب می كنند با هم تفاوت بسیار دارد. علاوه بر كارهای مطالعاتی، نمونه های كوچكی نیز از برخی سیستم های موجی در نقاط مختلف جهان ساخته شده و مورد آزمایش قرار گرفته است.

امواج توسط ارتفاع، طول موج و دوره تناوبشان مشخص می شوند. قدرت امواج معمولاً بر حسب كیلووات بر متر بیان می شود كه نمایانگر شدت انتقال یا عبور انرژی از یك خط فرضی به طول یك متر و موازی با جبهه موج است. امروزه فناوری تولید انرژی از موج اقیانوس­ها وجود دارد، به طوری كه بیش از ۴۰۰ اختراع در این زمینه به ثبت رسیده. انرژی برق‌آبی بزرگترین منبع تجدید‌پذیر تولید برق است و در حال حاضر حدود 20 درصد از کل برق جهان از طریق این انرژی تأمین می‌شود.

ظرفیت ایجاد شده انرژی برق‌آبی در جهان از 695.8 گیگاوات در سال 2001 به 888.8 گیگاوات در سال 2009 افزایش یافته است. این میزان افزایش نشان می‌دهد که نرخ رشد ترکیبی سالانه انرژی برق‌آبی در بین این سال‌ها به میزان 1.3 درصد بوده است. از آنجا که نیروی برق‌آبی به بلوغ فناوری در حوزه انرژی رسیده است در حال حاضر ما شاهد سرعت رشدی آرام‌تر نسبت به سال‌های گذشته در این صنعت هستیم.

تاریخچه استفاده از انرژی آب

بشر از صدها سال پیش تا به امروز از نیروی آب استفاده می‌کرده است. در طول تاریخ علم و تکنولوژی، توان آب به طور شگفت انگیزی همواره مورد استفاده بوده است. در قرون وسطی و تا قرن 19 این انرژی اصلی‌ترین منبع تولید توان برای آسیاب‌های گندم بوده است. در قرن 19، چرخ‌های آبی جای خود را به موتورهای بخار دادند. اما توان آب امروزه هنوز نقش مهمی در تولید الکتریسیته در اکثر کشورها ایفا می کند.

می توان به طور خلاصه تاریخچه انرژی آبی را این گونه بیان کرد:

2000 سال پیش: استفاده یونانی‌ها از چرخ‌های آبی به منظور تبدیل گندم به آرد

سالهای 1800: دانشمندان انگلیسی، ویلیام نیکلسون و آنتونی کارلیسل، دریافتند که با اعمال جریان برق به آب، هیدروژن و اکسیژن تولید می‌شود که این کار بعدها به عنوان الکترولیز شناخته شد.

سال 1882: اولین نیروگاه آبی در آمریکا شروع به کار کرد و انرژی برق حاصل از آن برای روشنایی خیابان‌های شهر كوچكی كافی بود.

امروزه: حدود 20% از الکتریسیته دنیا از طریق توان آبی تولید می شود و حدود 150 کشور پتانسیل استفاده از آن را دارا می‌باشند

انرژی برق‌آبی یا هیدروالکتریک چیست؟

انرژی آب انرژی‌ای است که از نیروی آبهای جاری به دست می‌آید. از آنجایی که بخش زیادی از انرژی حاصل از نیروی آب برای تولید الکتریسیته مصرف می‌شود، به نیروی برق – آبی ( هیدروالکتریک ) نیز معروف است. هیدرو به معنی آب است، بدی

دانلود تحقیق انرژی هیدروالکتریک،85 صفحه،docx

لینک دانلود و توضیحات فایل”تحقیق انرژی هیدروالکتریک،85 صفحه،docx”