پاورپوینت نحوه نگهداری مواد غذایی

مواد غذایی ;نگهداری مواد غذایی;روش نگهداری گوشت و آبزیان;مدت زمان نگهداری ماهی و میگو

مقدمه

اگرچه نگهداری مواد غذایی یک دانش روز است و روش ‌های علمی‌ متعددی برای

حفظ کیفیت و سلامت غذا وجود داردکه در تمام دنیا هم مورد استفاده قرار می

‌گیرد، اما این یک امر مسلم است كه مصرف غذای تازه، سالم ‌تر از مصرفغذایی

است که مدت ‌ها قبل تهیه شده و در یخچال یا فریزر نگهداری شده است.

به دلیل تحولاتی که در سال‌های اخیر در نحوه زندگی رخ داده(تحولاتی نظیر

حضور فعال تر زنان در مشاغل اجتماعی)،به هرحال نمی‌ توان گفت که همچنان

تهیه غذای تازه کار آسانی است. اما با توجه به تمهیداتی که متخصصین تغذیه

وصنایع غذایی در نظر گرفته اند، می‌ توان پذیرفت که در این شرایط نیز می ‌شود

از غذایی با کیفیت بالا استفاده کرد.

“نگهداری غذا موجب بروز بیماری‌ نمی ‌شود؛ بلکه مشکل، زمانی به وجود می آید

که رعایت اصول علمی‌ نگهداریغذا(چه صنعتی، چه خانگی) نادیده گرفته شود.”

در بحث نگهداری غذا اولین نكته ای كه باید به آن دقت شود، تفاوت حساسیت

گروه های مختلف غذایی در برابر آلودگیاست.

گوشت و لبنیات و مخصوصاً گوشت سفید به شدت در معرض فساد و مسمومیت

غذایی هستند. میوه نیز در صورتی كهبطور نامناسبی در یخچال نگهداری شود،

احتمال فسادشان افزایش پیدا می كند. بنابراین باید با استفاده از كیسه

هایشفاف مخصوص داخل یخچال آن ها را نگهداری كرد.

عواملی كه موجب تجزیه و تخریب و سرانجام فساد مواد غذایی می گردند،

عبارتند از:

عوامل بیولوژیك شامل باكتری ها، قارچ ها، انگل ها و …
عوامل فیزیكی مانند سرما، گرما، رطوبت محیط، اشعه (سرمای زیاد باعث تخریب
بافت غذا می گردد.)
عوامل شیمیایی مانند آغشته شدن مواد غذایی به سموم و حشره كش ها و
استفاده از ظروف نامناسب جهت تهیه غذامانند ظروف مسی
عوامل مكانیكی (مانند ضربه، فشار، ساییدگی و …)
فایل پاورپوینت 24 اسلاید

دانلود پاورپوینت نحوه نگهداری مواد غذایی

لینک دانلود و توضیحات فایل”پاورپوینت نحوه نگهداری مواد غذایی”