مبانی نظری و پیشینه هوش رقابتی

مبانی نظری و پیشینه هوش رقابتی

بصورت فایل ورد

همراه با منابع

ابعاد هوشمندی رقابتی

در پژوهش حاضر، نظریه دانشكده مدیریت فرانسه، از جهت سازگاری بیشتر مؤلفه ها با شرایط شركتهای موجود در كشور ایران و همچنین از نظر سادگی و درك بهتر مؤلفه ها، به عنوان چارچوب نظری تحقیق در نظر گرفته شده است. از دیدگاه این نظریه، ابعاد هوشمندی رقابتی با یكدیگر مرتبط بوده و به چهار مقوله اصلی قابل تقسیم می باشد:

1- هوشمندی تجاری – بازاریابی: این هوشمندی جهت تهیه نقشه راهی از گرایشات فعلی و آتی مشتریان و ترجیحات آنان، بازارهای جدید و فرصتهای بخش بندی مبتكرانه و تغییرات عمیق در بازاریابی و توزیع، مورد نیاز است و معمولاً اطلاعات مشتریان، خریداران، تأمین كنندگان و توزیع كنندگان، گردآوری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.

2- هوشمندی نسبت به رقبا: به كمك این هوشمندی می توان به ارزیابی استراتژی رقابتی سازمان نسبت به تغییرات ساختار رقبا، محصول جایگزین آنها و تازه واردان به صنعت پرداخت.

3- هوشمندی تكنیكی: این هوشمندی برای ارزیابی هزینه و فایده تكنولوژی فعلی و آتی، و همچنین پیش بینی تغییرات تكنولوژی آینده، مورد نیاز است و با تحقیقات پایه و كاربردی، كارخانجات، فرآیندها، هنجارها و حق اختراع سر و كار دارد.

4- هوشمندی راهبردی – اجتماعی: این هوشمندی شامل قوانین و مقررات، مسائل مالی و مالیاتی، سیاسی و اقتصادی، و همچنین اجتماعی و نیروی انسانی می باشد (نجفی،1383، 14-20).

دانلود مبانی نظری و پیشینه هوش رقابتی

لینک دانلود و توضیحات فایل”مبانی نظری و پیشینه هوش رقابتی”