پاورپوینت بررسی کوجه فرنگی
دانلود پاورپوینت بررسی کوجه فرنگی ;تحقیق بررسی کوجه فرنگی ;مقاله بررسی کوجه فرنگی ;پاورپوینت بررسی کوجه فرنگی ;بررسی کوجه فرنگی ;کوجه فرنگی
پاورپوینت بررسی کوجه فرنگی در 47 اسلاید قابل ویرایش
گوجهفرنگی
گوجهفرنگی گیاهی است با نام علمی “LYCOPERSISCOM ESCULENTUM” از خانواده سیب زمینی “SOLANACEAE” که به نام عمومی “TOMATO” در جهان مشهور است.
میوه این گیاه كه قسمت اصلی آن است به صورت خام یا پخته در سالاد، انواع سسها، سوپ و انواع مواد غذایی به طور وسیع در جهان مورد استفاده قرار میگیرد. اكثرا گوجهفرنگی را در زمانی كه به رنگ قرمز است استفاده میكنند و كمتر از میوه سبز آن استفاده میشود.
كلیات گیاه شناسی
گوجه فرنگی از هزاران سال پیش وجود داشته است ولی البته باندازه یك گیلاس بوده است و كم كم در اثر پرورش درشت تر شده است .
وطن اصلی این گیاه آمریكای جنوبی است . درقرن شانزدهم در كشور پرو به مقدر زیاد كشت می شده است . در قرن هفدهم گوجه فرنگی به انگلستان و هلند راه یافت و چون بسیار گران بود فقط مردم ثروتمند می توانستند از آن استفاده كنند و بنام سیب عشق معروف شد .
گوجه فرنگی در حال حاضر در تمام مناطق دنیا كشت می شود و تقریبا در تمام فصول سال وجود دارد گوجه فرنگی انواع مختلف درد و در حدود شانزده نوع آن در بازار بفروش می رسد .
یك نوع آن گوجه فرنگی سفید است كه دارای اسید نمی باشد
گوجه فرنگی را باید هنگامیكه كاملا رسیده استداز بوته چیده و مصرف كرد زیرا گوجه فرنگی نارس و سبز است و برای بدن مخصوصا كلیه ها مضر است البته در كشورهای صنعتی گوجه فرنگی را كال می چینند تا هنگامیكه به مقصد می رسد و یا در انبار می رسد و قرمز می شود . اگر گوجه فرنگی كاملا قرمز باشد ولی هنگامیكه آنرا باز می كنند تخم آن سبز باشد نشانه این است كه گوجه فرنگی را كال چیده اند و بعدا رسیده است .
گوجه فرنگی گیاهی است یكساله دارای شاخه های زیاد كه ارتفاع آن تا حدود یك متر می رسد
گلهای آن زرد رنگ است كه از كنار شاخه ها و یا ساقه آن بیرون می آید . مویه آن گرد و یا تخم مرغی و برنگ زرد و یا قرمز دیده می شود .
ارقام مهم گوجه فرنگی
1-رقم اوربانا :رقمی است پیش رس وپرمحصول ”میوه ان متوسط ”گوشتی وسفت“برای كشت در
مناطق گرم ومعتدل گرم مناسب است.
2-رقم ردكلود:رقمی است نیمه پابلند“پرمحصول ”
میوه ان درشت“چین دار“گوشتی“سفت وقرمز“قابل
حمل به نقاط دور ومخصوص نواحی گرم است.
3-رقم ردتاپ:میوه كم اب“گوشتی“خوشه ای ”
میوه هاتقریباهمزمان می رسند و دوره میوه دهی طولانی است
4-رقم روت جرز: رقمی است پابلند“پررشد“پر
محصول“میوه درشت“كروی وپوست كلفت وقابل
حمل به نقاط دوراست.
5-رقم وسترن رد:رقمی مناسب اب هوای مناطق معتدل ومعتدل سرداست وبه دلیل ترشی مزه و
درشتی میوه ”برای رب گیری مناسب است“نسبتا
دیررس ودرعین حال نسبت به سرمای پاییزمقاوم
است.
مهمترین تركیبات گوجهفرنگی شامل حدود”90″ درصد و یا كمیبیشتر آب میباشد و بقیه آن را پروتئین، چربی، قندهای مختلف از جمله گلوكز و فروكتوز، ویتامینهای آ، ث، كا، تیامین، ریبوفلاوین، پانتوتنیك اسید، اسید فولیك، ویتامین ای، اسید آمینههای ضروری، املاح معدنی از جمله كلسیم، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیوم، مس، منگنز، كبالت، روی و آرسنیك میباشد و به تازگی وجود ید نیز در گوجهفرنگی گزارش شده است.
با توجه به تركیبات یاد شده كه فقط قسمتی از تركیبات گوجهفرنگی را تشكیل میدهند میتوان به خواص كم نظیر آن پی برد. به همین دلیل در سالهای “1980” تا “1990” حدود “6000” مقاله تحقیقاتی در مورد تجزیه و شناسایی مواد ارزشمند این گیاه به چاپ رسیده است. با وجود این كه مسلم است هنوز تحقیقات در باره گوجهفرنگی به پایان نرسیده و بسیاری از مواد و عناصر آن كشف نشدهاند ولی تحقیقات امروز حاكی از وجود مجموعهای از عناصر و مواد بسیار ارزشمند برای انسان در این گیاه میباشد كه كمتر كسی از آن آگاه بوده و به همین دلیل به ارزش آن واقف نمیباشند.
هرس
هرس به منظور ایجاد تعادل بین رشد بوته شاخ و برگ و مقدار ریشه و میوه است. به همین منظور بوته گوجه فرنگی را تا زمانی که به ?? سانتیمتری نرسیده است هرس نمیکنیم و اجازه میدهیم رشد خود را انجام دهد زمانی که ارتفاع بوته به ?? سانتیمتری رسید اولین هرس را انجام میدهیم. این هرس شامل حذف گلها و شاخههای فرعی است. پس از انجام این مرحله هرس در تمام طول رشد بوته تمام شاخههای فرعی را حذف میکنیم و در کشتهای کوتاه مدت بعد از رسیدن بوته به ارتفاع ?? سانتیمتری بوته را به صورت دو شاخه به نخهای مهار میبندیم
انواع کشت گوجه فرنگی
حال که تصمیم گرفتهاید در گلخانه خود بذر گوجه فرنگی را کشت کنید قبل از هر چیز باید بدانید چه نوع بذری را انتخاب و تهیه نمائید. بذر گوجه فرنگی را بر اساس نحوه مصرف آن میتوان تقسیم بندی نمود زیرا این میوه را به صورت تازه خوری ، رب ، سس یا کنسرو میتوان مصرف نمود. به همین منظور اولین تقسیم بندی بر اساس تازه خوری و صنعتی میباشد. در حال حاضر در ایران برای کشت گوجه فرنگی در گلخانه تنها از ارقام تازه خوری استفاده میشود. دومین تقسیم بندی بر اساس همرسی استوار است. که به سه دسته همرس ، غیر همرس و بینابین تقسیم میشود. معمولا در گلخانههای ایران از واریتههای غیر همرس در برداشتهای طولانی مدت و از واریته بینابین در مناطقی که مدت برداشت کوتاهتر است استفاده میشود. سومین تقسیم بندی بر اساس وزن میوه است.