آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک;آنتی بیوتیک وسیع الطیف ( Broad Spectrum );آنتی بیوتیک طیف محدود (Narrow Spectrum );Bactericidal ; Bacteriostatic;کوآموکسی کلاو ;پریستامایسین

¡تعریف آنتی بیوتیک:

ترکیبی که باعث مرگ و یا مانع رشد موقت میکروارگانیسم

که به طور طبیعی توسط بعضی میکرو ارگانسیمها تولید و یا

به صورت نیمه صناعی و صناعی ساخته می شود.

¡اصطلاحات ¡اثرهم افزایی ( Synergistic effects ) یا افزایشی ( Additive )

ترکیب دو آنتی بیوتیک که منجر به افزایش فعالیت باکتریسیدال هنگام

استفاده آنها ازیکدیگر ( درمقایسه با فعالیت هر یک از آنها ) گردد

مثل

– کوآموکسی کلاو ( ترکیب آموکسی سیلین با کلاولانیک اسید )

– کتریموکسازول ]( SXT ) ترکیب تری متو پریم (TMP)+ سولفا متوکسازول

(SMX)

– پریستامایسین ( ترکیب کوئینوریستین + دالفپریستین )

– آمپی جنتا ]تجویز همزمان آمپی سیلین با جنتامایسین ( آمینوگلیکوزید ) [

اولین آنتی بیوتیک ها

– پوست درخت گنه گنه ]( مالاریا – کینین ( quinine ) [

– ترکیبات جیوه ( درمان اولیه برای سیفلیس )

– گلوله نقره ای پل ارلیش در سال 1905 ( Salvarsan

ترکیب آرسنیکی ضد ترپونمایی سیفلیس )

– کشف اولین سولفونامید در سال 1935 به نام Porontosil توسط ژاک

دوماک( آزو قرمز موثر برعفونت سیستمیک استرپتوکک )

– تخلیص پنی سیلین خالص توسط در سال 1940 توسط چین

و فلوری ( کشف اولیه توسط فلمینگ 1929)

¡ انواع مکانیسم اثر آنتی بیوتیک بر میکرو ارگانیسم

1- مهار سنتز دیواره سلولی

2- آسیب به غشای سیتوپلاسمی

3- مهارسنتز اسید نوکلئیک

4- مهار سنتز پروتئین

5- غیر فعال نمودن آنزیم های کلیدی متابولیک

دانلود آنتی بیوتیک ها

لینک دانلود و توضیحات فایل”آنتی بیوتیک ها”