تحقیق آب سنگین

آب سنگین;تاریخچه;آب نیمه سنگین;معایب آب سنگین;تفاوت در نوترون ;تولید آب سنگین ;كاربرد های آب سنگین ;آب سنگین و بمب اتم;تاریخ آب سنگین ;فشرده اطلاعات آب سنگین;تولید آب سنگین، مراحل و كاربردها;آب با اكسیژن سنگین

آب سنگین

آب سنگین آبی است که نسبت ایزوتوپ دوتریوم در آن از حد آب معمولی بیشتر است. در آب سنگین (با فرمول D۲O) بر خلاف آب معمولی (با فرمول H۲O) به جای هیدروژن ایزوتوپ هیدروژن دوتریم با اکسیژن ترکیب شده است.

تاریخچه

هارولد یوری شیمیدان و از پیشتازان فعالیت روی ایزوتوپها که در سال 1934 جایزه نوبل در شیمی گرفت در سال 1931 ایزوتوپ هیدروژن سنگین را که بعد ها به منظور افزایش غلظت آب مورد استفاده قرار گرفت، کشف کرد.

همچنین در سال 1933، گیلبرت نیوتن لوئیس (Gilbert Newton Lewis شیمیدان و فیزیکدان مشهور آمریکایی) استاد هارولد یوری توانست برای اولین بار نمونه آب سنگین خالص را بوسیله عمل الکترولیز بوجود آورد.

اولین کاربرد علمی از آب سنگین در سال در سال 1934 توسط دو بیولوژیست بنامهای هوسی (Hevesy) و هافر(Hoffer) صورت گرفت. آنها از آب سنگین برای آزمایش ردیابی بیولوژیکی، به منظور تخمین میزان بازدهی آب در بدن انسان، استفاده قرار دادند.

آب نیمه سنگین

چنانچه در اکسید هیدروژن تنها یکی از اتمهای هیدروژن به ایزوتوپ دوتریوم تبدیل شود نتیجه حاصله (HDO) را آب نیمه سنگین می گویند. در مواردی که ترکیب مساوی از هیدروژن و دوتریوم در تشکیل مولکوهای آب حضور داشته باشند، آب نیمه سنگین تهیه می شود.

معایب آب سنگین

آب سخـت آبـی اسـت كـه حـاوی گـچ، آهـك و دیــگر املاح محلول می بـاشـد. در آب سـخـت سـطـــح برخی از املاح مـعـدنی مـحـلـول در آب بیـشـــتر است. این املاح معدنی عمدتا شامل كربنات كلسیم و كربنات منیزیم می باشند.

اما املاحی مانند بی كربناتها، سولفاتها و سیلیكات ها و هــمچنین آهن و منگنز را نیز در برمیگیرد. با آنكه نوشیدن آب سـخـت مشـكل خـاصـی بـرای سـلامـتـی شـما ایجاد نمی كنـد .

(جـز آنـكه میتواند تشكیل سنگ كلیه را افزایش دهـد) چــه بسا ممكن است در برخی موارد مزیتهایی نیز داشـتــه باشد .

(مثلا شكستگی استخوانها سریعتر جوش می خـورند و یا خوردگی را در لوله ها به حداقل میرساند)

امــا مصرف آب سخت مضرات بسیاری نیز دارا میباشد كه به قرار زیر میباشد:

1- موجب رسوب مواد آهكی بروی جداره داخلی كتریها، قوریها، لوله های آب گرم، لباس شوییها، ظرف شوییها، كولرها، شوفاژها و دیگهای بخار میگردد.

2- كیفیت طعم و مزه چای و قهوه را كاهش میدهد.

دانلود تحقیق آب سنگین

لینک دانلود و توضیحات فایل”تحقیق آب سنگین”