مدیریت تخم مرغهای قابل جوجه کشی
مدیریت تخم مرغهای قابل جوجه کشی
برای رسیدن به جوجه های گوشتی با رشد سریع ، تخم مرغهای قابل جوجه کشی مطلوب ، مرغهای مادر در طول دوره تولید بایستی دائما از نظر وزن ، اندازه و همچنین وزن بدن مرغهای مادر مولد کنترل گردند زیرا یکی از فاکتورهای اصلی انتخاب در آمیخته های گوشتی در سال های اخیر وزن تخم مرغ است . تحقیقات سالهای اخیر نشان داده است که بین وزن تخم مرغ و ماندگاری تولید نسبت مستقیم وجود دارد بررسیها نشان داده اند که اگر ماندگاری تولید کاهش یابد وزن تخم مرغ افزایش خواهد یافت برای حل این مشکل و حفظ بدن مرغ و در نتیجه تداوم ماندگاری تولید لازم است برنامه کاهش دان اجرا شود زمان و کاهش دان به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله :
– وزن بدن مرغ و تغییرات آن از شروع تولید .
– تولید روزانه و روند ادامه آن .
– وزن تخم مرغ روزانه و روند ادامه آن
– تغییرات در زمان برداشت دان .
– وضع گله از نظر سلامتی .
– درجه حرارت و شرایط محیطی .
– وضع جیره غذایی از نظر ترکیب ( انرژی و مقدار پروتئین )
– مقدار جیره (انرژی دریافتی ) در پیک تولید .
– تاریخچه گله ( وزن گله در دوره پرورش و عملکرد آن قبل از پیک تولید .)
9 ص