کارآموزی کشاورزی شركت تعاونی تولید كشاورزی

کشاورزی ;ویژگیهای بذر;كنترل علف هرز

فهرست مطالب

تاریخچه سازمان: 1

نمودار سازمانی و تشكیلات: 1

نوع محصولات تولیدی یا خدمات: 2

امور جاری در دست اقدام توسط كار آموز: 2

برنامه های آینده كار آموز: 3

گندم: triticum spp 3

عملیات تهیه زمین: 3

خاك: 5

ویژگیهای بذر: 5

خلوص بذر: 5

قوه نامیه بذر: 6

تراكم بوته: 8

میزان مصرف بذر: 8

فواصل میان ردیفها: 10

عمق كاشت: 10

زمان كاشت گندم: 10

بیماریهای بذر 12

تغذیه گندم: 13

ازت: 14

كود فسفر: 15

كود پتاسه: 17

زمان مصرف كودهای شیمیایی 18

جو: Hordeum Vulgar 18

خاك: 18

ویژگیهای بذر جو: 19

میزان بذر: 19

زمان كاشت: 19

روش كاشت جو: 20

عمق كاشت: 20

بیماریهای بذر: 20

سیاهك سخت جو: Ustilago hordei 21

تغذیه جو: 21

كلزا: 22

آماده سازی زمین و كاشت: 22

ارقام مناسب كلزا: 22

خاكهای مناسب كلزا: 23

خصوصیات بذر كلزا: 23

میزان بذر: 23

عمق كاشت: 24

زمان كاشت: 24

تغذیه كلزا: 24

آبیاری كلزا: 25

كنترل علف هرز: 26

دلایل ارجحیت تولید كلزا و توجه كشاورزان به آن: 27

تاریخچه سازمان:

موضوع جامعه شناسی روستا یی بر اصل زمین و مالكیت آن استوار می باشد.

با عنایت به اینكه در روستاهای كشور اراضی به صورت خرد و پراكنده می باشند در سال 1341 تا 1351 قانون اصلاحات ارضی در /3 مرحله در كشور به اجرا گذاشته شد و یكی از پیامد های آن تشكیل تعاونیها ی تولید با اهداف ساماندهی اراضی و یكپارچه سازی و یكجا كشتی محصولات و در نهایت افزایش تولید و در آمد و كاهش هزینه ها و كوتاه شدن دست دلالان و واسطه ها و نظارت متمركز توسط مدیر عامل شركت بر اراضی و بازاریابی محصولات می باشد.

شركت تعاونی تولید كشاورزی همت یكی از تعاونیهای تولید كه در سال 1375 تاسیس گردیده كه در 8 كیلومتری غرب شهرستان آق قلا در روستای صحنه سفلی واقع شده است كه دارای 196 عضو با پوشش دو هزار هكتار زمین می باشد.

نمودار سازمانی و تشكیلات:

اركان شركت عبارتند از:

1 – مجمع عمومی (نمایندگان گروهای تعاونی): كه به پنج گروه تقسیم می شود كه هر گروه دارای دو نماینده می باشد و در مجموع ده نماینده گروه می باشد.

2 – هیئت مدیره: كه در برنامه ریزی و طرح پیشنهادات دخالت دارند. این شركت پنج هیئت مدیره دارد كه از بین آنها یكی به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب می شود و در راس آنها مدیر عامل شركت كه مجری مصوبات هیئت مدیره و همچنین دستورالعملهای ابلاغی از طرف سازمان جهاد كشاورزی می باشد.

نوع محصولات تولیدی یا خدمات:

نوع محصولاتی كه در این شركت تولید می شود عبارتند از گندم جو پنبه گلزا و گیاهان جالیزی می باشد.

خدماتی كه در این شركت انجام می شود بر اساس اصل بنا شدن این شركت آبرسانی به وسیله پمپاژهای برقی و از طریق كانالهای اصلی و فرعی به مزارع كشاورزان می باشد. علاوه بر آبرسانی به مزارع توزیع نهادهای كشاورزی اعم از كودهای شیمیایی انواع بذرها گندم و جو كلزا و پنبه توزیع سموم شیمایی را نیز انجام می دهد.

علاوه بر توزیع نهاده ها نظارت كامل بر مراحل كاشت داشت و بر داشت

كشاورزان عضو شركت را نیز بر عهده دارد.

امور جاری در دست اقدام توسط كار آموز:

وظایف من در آنجا با توجه به اینكه در ابتدای فصل كاشت غلات و كلزا در شركت حضور داشتم در امر بر گزاری كلاسهای به كشاورزان و توزیع كودهای شیمیایی و سموم ضد عفونی به مدیر عامل و كارشناس شركت كمك كردم و همچنین در سطح مزارع به همراه كارشناسان شركت در امر نحوه آماده سازی بستر و همچنین نحوه كاشت مزارع مشاركت داشتم.

برنامه های آینده كار آموز:

نظارت بر سركشی در مراحل داشت و بر داشت در دو هزار هكتار از اراضی

تعاونی تولید همت به همراه كار شناسان شركت می باشد.نكاتی كه در مورد كاشت هر یك از گیاهان رعایت شود به تفضیل توضیح می دهیم.

گندم: triticum sppعملیات تهیه زمین:

زمان و شیوه های تهیه بستر بذر بستگی به میزان سنتی یا مكانیزه بودن زارعت. رژیم بارندگی منطقه و چرخش زراعی دارد. خاكی كه در آن گندم پائیزه كشت
می گردد نباید بسیار زیاد ریز باشد و همچنین باید به اندازه كافی نشست كرده باشد از علفهای هرز پاك شده و غنی از مواد غذایی بوده و تهویه خوبی داشته باشد.

امروزه روند آماده كردن زمین برای كاشت با به كاربری كم و یا بدون استفاده از ادوات و ماشینهای معمول خاكورزی شخم مورد توجه می باشد. دلایل این موضوع بسیار است و از آن جمله صرفه جویی در وقت و سوخت، كاهش تردد ماشین بر روی خاك و جلوگیری از صدمات احتمالی فشردگی خاك و جلوگیری یا كاهش آبشویی و بادشویی. این روش بسته به شرایط مختلف اقلیمی و خاك و نوع محصولات و فراهم بودن ماشینها می تواند به صورتهای مختلف انجام گیرد. البته نباید لزوم بكار گیری ماشینها و ادوات پیشرفته ای را كه در شرایط مناسب زراعی می تواند باعث رشد و توسعه بهتر محصول و ازدیاد تولید گردند از نظر دور داشت. بلكه لازم است با توجه به شرایط اقلیمی، خاك زراعی، امكانات تكنیكی و توان اقتصادی زارع. مناسب ترین روش و ماشین را به كار برد. روند استفاده از روشهای یاد شده را در یك سیستم كشاورزی كه مبتنی به شرایط حاكم بر تولید مطلوب و امكانات و اختیارات باشد می تواند به صورت زیر باشد.

1- استفاده از انواع گاو آهن در آماده كردن زمین و آماده سازی ثانویه همراه با كاشت بذر.

2- عدم استفاده از گاوآهن در آماده كردن اولیه خاك و استفاده از دستگاههای مركب مثل چیدن در زمینهایی كه خاك سطح الارضی كمتر باشد از روش دوم استفاده می شود. در روش دوم به علت خاكورزی كم باقیمانده گیاهان چه رویشهای طبیعی و چه كلش و ریشه و ساقه محصول قبلی چندان و یا یطور كلی با خاك مخلوط نمی شود و اگر چه اثر خود را به عنوان هوموس نمی تواند به طور كامل اعمال نماید ولی می تواند به عنوان پوشش گیاهی در جلوگیری از فرسایش آبی و بادی در مناطق مستعد این پدیده موثر باشد كه خود از مزایای این روش است.

لازم به ذكر است كه به هر صورت برای جبران كمبود مواد غذایی و حاصلخیزی خاك لازم است طبق توصیه های علمی و عملی از كودهای شیمیایی استفاده كرد و به هر صورت در بسیاری موارد هوموس تنها نمی تواند جبران این كود این كود باشد هر چند از نظر فیزیكی تاثیر مثبتی بر خاك می گذارد به هر حال اگر چه آمار و ارقام دقیق و مشخص در تاثیر و به كار گیری روشهای كم خاكورزی بر ازیاد و محصول تا كنون ارائه نشده ولی شواهد و مشاهدات و اثرات جنبی این روش در حال حاضر چنین تكنیك هایی را در اغلب موارد مطلوب و قابل قبول ساخته است.

خاك:

بهترین خاك برای تولید عملكرد بالا، اراضی لومی، لومی رسی و لومی شنی كه زهكشی در آنها بخوبی صورت می گیرد می باشد.

ُگندم در زمینهای دارای حالت قلیایی و اسیدی زیاد رشد ضعیفی دارد و عملكرد آن پائین است. مناسبترین ph برای گندم 5/7 – 6 می باشد.

ویژگیهای بذر:

بذرهای گندم پائیزه جهت كاشت باید سازگار به شرایط نا مساعد محیطی، مقاوم به بیماریها، عاری از بذور علفها هرز باشد. از طرف دیگر یكسان و سالم بوده و وزن هزار دانه، درجه خلوص و قدرت جوانه زنی (ارزش مصرف بذر) بالایی داشته باشد.

خلوص بذر:

منظور از خلوص بذر همان خالص بودن بذر است. بذری كه برای كاشت استفاده می شود باید عاری از هر گونه آلودگی های فیزیكی و ژنتیكی باشد.

1- خلوص فیزیكی بذر: آلودگیهای فیزیكی در بذر به دو دسته تقسیم می شود.

الف) مواد بی آزار: كه شامل چوب، بقایای گیاهی، سنگ، كلوخ و دانه های شكسته است این مواد در صورت كشت شدن نیز به بذر اصلی صدمه نمی زنند ولی وضع ظاهری بذر، بذر نا مرغوب و حجم آنرا زیاد می سازد.

ب) مواد مضرر: مواد فیزیكی مضرر شامل تخم علفهای هرز، تخم یا شفیره حشرات و آفات بذر گیاهان دیگر می باشد كه حتما باید از داخل بذر جدا شود.

بهترین راه برای جدا كردن مواد فیزیكی بذر استفاده از دستگاه بوجاری است ناخالصی ژنتیكی:از خطرناكترین و مضرترین آلودگیهاست كه در اثر اختلاط چند ژنو تیپ یا واریته با یكدیگر حاصل می شود. بعنوان مثال اگر چند رقم گندم با یكدیگر مخلوط شوند در صورت كاشته شدن مزرعه به فرم ناجوری در خواهد آمد. ممكن است یكی زودرس و دیگری دیررس، یكی پا بلند و دیگریی پا كوتاه، یكی آبی و دیگری دیم كه در مجموع باعث كاهش عملكرد می شوند.

دانلود کارآموزی کشاورزی شركت تعاونی تولید كشاورزی

لینک دانلود و توضیحات فایل”کارآموزی کشاورزی شركت تعاونی تولید كشاورزی”